PREMIJERKA BRNABIĆ OTVORILA SAMIT 100 BIZNIS LIDERA: Možemo postati region pobednika
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prioritet uključivanje u proces digitalne transformacije

PREMIJERKA BRNABIĆ OTVORILA SAMIT 100 BIZNIS LIDERA: Možemo postati region pobednika

InfoBiz -

Dvodnevni Samit 100 biznis lidera jugoistočne Evrope, čija je glavna tema digitalna transformacija, počeo je danas u Beogradu. Otvaranju prisustvuje i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Ona je izjavila da veruje da ceo region uključivanjem u procese digitalne transformacije može postati 'region pobednika'.

"Čvrsto verujem da je četvrta industrijska revolucija ogromna šansa Srbije i celog reigona da sustigne i uhvati korak sa razvijenim svetom", poručila je Brnabić.

Istakla je da ceo region ne može sebi da priušti da propusti tu šansu.

1 / 5 Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Ovo je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije, na kojem radi svaki dan. Verujem da na talasu četvrte industrijske revolucije, koja je obeležena digitalizacijom, ovo može biti region pobednika i prethodnika u inovacijama i primeni novih tehnologija u privrednom rastu", naglasila je Brnabić.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Samit 100 je okupio najistaknutije poslovne lidere Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanijem i predstavnike država iz regiona, a pokrenuli su ga Srpska asocijacija menadžera (SAM), Udruženje menadžera Slovenije (ZM) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), da bi se kasnije pridružili i ostali biznis partneri iz regiona - Atlas fondacija iz Crne Gore, Alkaloid iz Makedonije, BBI Bank i ASA holding iz BiH.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Prisustvuju predsednica Srpske asocijacije menadžera i predsednice UO Samita 100 Stanka Pejanović, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group Alejandro Plater, a putem video veze obratiće se i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Maria Gabriel.

Glavna tema sedmog Samita 100 biznis lidera je kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učniti "kvantni" skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona. Samit će okupiti stručnjake i ministre regiona koji će govoriti na najrazličitije teme, poput mobilnosti rada, energetske održvosti, brendiranja regiona...

foto: Tanjug/Tanja Valič

Prisutnima će se na samitu kroz panele obratiti ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, zamenik makedonskog premijera Kočo Anđušev i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track