O KOMBINATU RTB BOR: Tomislav Nikolić razgovarao sa kineskim ambasadorom
Foto: Marina Lopičić

saradnja

O KOMBINATU RTB BOR: Tomislav Nikolić razgovarao sa kineskim ambasadorom

InfoBiz -

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang razgovarali su danas o dolasku kineskih kompanija zainteresovanih za preuzimanje kombinata RTB Bor, kao o nameri kineskih privrednika da osnuju fabriku kartonske ambalaže u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Saveta, Li Mančang je u skladu sa ustanovljenom praksom obavestio Nikolića o prioritetnim projektima koji se nalaze u središtu privredne saradnje Kine i Srbije.

"Tokom sastanka posebno je bilo reči o kombinatu RTB Bor i o predstojećim dolascima kineskih kompanija koje su zainteresovane za preuzimanje kombinata RTB Bor i za nova ulaganja", piše u saopštenju.

Dodaje se da je ambasador informisao predsednika Nacionalnog saveta da pojedini kineski privrednici imaju nameru da osnuju fabriku kartonske ambalaže u Srbiji i da su u dogovori u toku.

Li Mančang istakao je da će blagovremeno obavestiti Nikolića o predstojećoj poseti Srbiji predsednika Kineske akademije nauka, a upoznao da je i sa tokom procesa osnivanja udruženja privrednika Srbije i Kine.

U saopštenju se dodaje da je Nikolić razgovarao sa ambasadorom Li Mančangom i o izgradnji rafinerije i gasnih elektrana u Srbiji i zamolio je da kineska strana razmotri mogućnost saradnje sa fabrikom Tigar iz Pirota.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja