Grad opomenuo Komiko oil zbog kašnjenja

Izgradnja rafinerije

Grad opomenuo Komiko oil zbog kašnjenja

InfoBiz -
Rok za postupanje po opomeni je osam dana i ako dotle ne stigne uplata od 652 miliona dinara grad Smederevo će podneti tužbu za raskid ugovora koji je potpisan 25. aprila 2012, rekla zamenica gradonačelnika Jasna Avamović

SMEDEREVO - Kompanija Komiko oil nije do 26. juna uplatila iznos određen ugovorom o zakupu na 99 godina građevinskog zemljišta od 113 hektara za gradnju rafinerije u Smederevu, zato je javni pravobranilac istog dana uputio opomenu kompaniji, rekla je zamenica gradonačelnika Jasna Avamović.

Ona je naglasila da je rok za postupanje po opomeni osam dana i da će, ako dotle ne stigne uplata od 652 miliona dinara grad Smederevo podneti tužbu za raskid ugovora koji je potpisan 25. aprila 2012.

Odbornici gradske Skupštine su tri i po godine raspravljali o tekstu ugovora za izdavanje u zakup gradskog zemljišta za izgradnju rafinerije.

Zamenik generalnog direktora kompanije Komiko oil Radomir Radivojević izjavio je ranije da kompanija ne odustaje od investiranja u rafineriju u Smederevu i da će nekoliko dana kasniti s uplatom za zakup zemljišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track