NJUZVIK ORGANIZUJE KONFERENCIJU: Bankari savetuju kako da uštedite i vreme i živce

Digitalno bankarstvo

NJUZVIK ORGANIZUJE KONFERENCIJU: Bankari savetuju kako da uštedite i vreme i živce

InfoBiz -
Javnosti će biti približene sve prednosti e-trgovine, korišćenja digitalnih platformi u razvoju i unapređenju poslovanja, ali i informacije o sigurnim vidovima onlajn kupovine i plaćanja

BEOGRAD - Kako uštedeti vreme i ubrzati pocedure plaćanja s kojima se građani i privreda svakodnevno suočavaju, javnosti će objasniti eminentni stručnjaci iz oblasti digitalnog poslovanja, bankarstva i trgovine, na skupu koji će u ponedeljak, 21. marta, organizovati magazin Njuzvik.Konferencija „Digitalno bankarstvo i ekonomija - trgovina, poslovanje, sigurnost“ biće održana u hotelu „Kraun plaza“, a javnosti će biti približene sve prednosti e-trgovine, korišćenja digitalnih platformi u razvoju i unapređenju poslovanja, ali i informacije o sigurnim vidovima onlajn kupovine i plaćanja.Jelena Stanković iz Telenor banke ističe da će biti objašnjeno kako digitalno bankarstvo utiče na bankarsko tržište Srbije, kao i koje navike građana se menjaju pod uticajem mobilnog bankarstva.

- Čuće se koje benefite građanima pruža digitalno bankarstvo, kao što su ušteda vremena, lakše plaćanje računa pomoću samo jednog klika, neodlazak u ekspozituru banke jer sve transakcije mogu da se odrade od kuće putem interneta - kaže Stanković. Da mobilni telefoni već imaju značajnu ulogu u svim segmentima, od poslovanja, preko zabave i druženja do trgovine, ističe Artur Turemka, generalni direktor za tržišta Balkana u kompaniji „Masterkard“.

- Očekujemo da će oblast plaćanja narednih pet godina doživeti više promena nego u prethodnih pet decenija. Broj platnih opcija će se razgranati, stoga je od ključne važnosti za finansijske institucije na svim nivoima da budu u toku sa tehnološkim trendovima kako bi mogle da iskoriste prednosti tehnologija - kaže Turemka.Zorana Branković, direktor Odeljenja za digitalne kanale u Banci Intezi, ističe da će konferencija biti odlična prilika za razmenu znanja i iskustva vodećih stručnjaka u oblasti digitalnog poslovanja u Srbiji, uz osvrt na savremene trendove u svetu i kod nas.- Posebno interesantne teme za Banku Intezu kao pionira u oblasti digitalnog bankarstva na domaćem tržištu biće trendovi u bankarskom sektoru s aspekta digitalizacije, zatim status elektronske trgovine u Srbiji, kao i migracija oflajn trgovaca u onlajn trgovce, te bezbednost ovog vida kupovine - rekao je Branković.(S. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track