RECIKLERI UPOZORAVAJU: Kabasti otpad je uzrok havarija na vodotokovima
Foto: Profimedia

Pružaju pomoć oko uklanjanja otpada

RECIKLERI UPOZORAVAJU: Kabasti otpad je uzrok havarija na vodotokovima

InfoBiz -
Udruženja reciklera Srbije je, za pomoć područjima ugroženim od poplava, Vladi Srbije stavilo na raspolaganje sve svoje kapacitete opreme, transporta i znanja.

"S obzirom da je kabasti otpad veliki uzročnik havarija na vodotokovima naše kompanije su spremne da pruže pomoć na celoj teritoriji Republike Srbije, svim lokalnim štabovima u zbrinjavanju otpada", ističe se u saopštenju.

Udruženje reciklera Srbije je stavilo na raspolaganje namenske kontejnere za elektronski i električni otpad za ugrožene lokacije, radi lakšeg prikupljanja ove vrste opasnog otpada prilikom raščišćavanja terena. Odvoz punih kontejnera kao i zbrinjavanje ovog otpada biće, kako se ističe, urađeno u skladu sa zakonom i uz koordinaciju Udruženja sa operaterima za elektronski i električni otpad i nadležnom republičkom inspekcijom za zaštitu životne sredine. Udruženje napominje da je, sa svojim članstvom, spremno da svim zainteresovanim lokalnim samoupravama pruži sva neophodna uputstva o postupanju sa otpadom naročito sa opasnim i sada kontaminiranim otpadom. "Takođe želimo da obavestimo javnost da ćemo pružiti po pozivu i druge vrste pomoći za koje imamo kapacitet da uspešno realizujemo", ističe se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track