Šefu MMF prete sečom struje
Foto: Zorana Jevtic

Radnici ne biraju sredstva da naplate zarađeno

Šefu MMF prete sečom struje

InfoBiz -
Čuvari rešili da vilu u kojoj živi predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda isključe sa elektromreže jer im gazda duguje plate

BEOGRAD - Domar i dva čuvara zapretili su juče da će zbog neisplaćenih zarada isključiti struju kompleksu vila na Senjaku, gde žive diplomate i strani privrednici, ali i Deheng Kim, predstavnik MMF u Srbiji.Kim, ali i ostali zakupci vila, kako kažu radnici, redovno plaćaju ogromne kirije, pa je bezobrazluk da oni ne mogu da dobiju ono što su zaradili.

- Braća koja izdaju vile Ivan i Aurel Prstić na istoj lokaciji završavaju izgradnju još dva objekta. Meni duguju 300.000 dinara, ili devet plata, a čuvarima Novici Deniću i Milanu Opačiću 60.000, odnosno 20.000 dinara. Mogu da nas isplate samo sa jednom mesečnom kirijom! - tvrdi za Kurir domar Milenko Tanjga. On je kod braće Prstić radio od 2012. godine, ali ih je konačno napustio u maju jer se ponavlja situacija sa neisplaćenim zaradama.

Navodi da su zarade kasnile i prošle godine, a da su ih radnici dobili tek kada su zapretili da će isključiti struju i predstavniku MMF u Srbiju.- Iz MMF su zvali naše poslodavce i dobili smo nešto, ne sve što su nam dugovali. I ove godine smo hteli da uradimo isto, ali smo zasad odustali, nije fer da ispaštaju deca zakupaca - priča Milenko.

Pobegli radnici... Vila na Senjaku  u kojoj živi predstavnik MMF
Pobegli radnici... Vila na Senjaku u kojoj živi predstavnik MMF

Novica Denić i Milan Opačić su posao čuvara napustili brzo kada su videli da neće biti plaćeni.- Majka mi je umrla pre nekoliko dana, zadužio sam se zbog sahrane i sada dinara nemam - jada se Novica, izbeglica sa Kosmeta. Trojica radnika kažu da im se braća Prstić ne javljaju na telefon, a skoro svaki dan dolaze njihove žene, koje nadgledaju radove na dve vile koje se završavaju. Jedan od braće je juče obećao da će doći da se vidi sa radnicima, ali se do popodneva nije pojavio. Radnici su na kraju odlučili da odlože isključenje struje za danas.

Ivan PrstićPRAZNE PRETNJEIvan Prstić kaže za Kurir da pretnje o isključenju struje nisu ozbiljne i ističe da su sa Tanjgom formalno-pravno prekinuli saradnju.- Rekli smo da ćemo mu platiti iako nije pružao neke spektakularne usluge - kaže Prstić. On navodi da Tanjgi duguju oko 200.000 dinara i da će mu platiti kad završe dve vile koje grade, krajem avgusta ili u septembru, ali dodaje da prvi put čuje da duguje i dvojici čuvara.

Kancelarija MMFPROBLEM POSLODAVCA I ZAPOSLENIHU predstavništvu MMF u Srbiji rekli su za Kurir da Deheng Kim nije upućen u ovaj problem.- Izgleda da je problem nastao između zakupodavca i njegovih zaposlenih, te stoga nemamo komentar - kratko su odgovorili u MMF.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track