HOĆE DEO KOLAČA: I Slovenci bi da grade BG na vodi
Foto: Dragana Udovicic

HOĆE DEO KOLAČA: I Slovenci bi da grade BG na vodi

InfoBiz -
Slovenija sa Srbijom ima godišnju trgovinsku razmenu u visini od gotovo milijardu evra

LJUBLJANA - Slovenačka preduzeća mogla bi da učestvuju u realizaciji projekta Beograd na vodi, piše vodeći ljubljanski dnevnik Delo.

Delo konstatuje, povodom posete predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Sloveniji, gde je na Brdu kod Kranja danas održana sednica vlada dveju država, da je Srbija glavni slovenački trgovinski partner i "domaćin" slovenačkih investicija. Slovenija sa Srbijom ima godišnju trgovinsku razmenu u visini od gotovo milijardu evra.

List navodi da će premijer Vučić na poslovnoj konferenciji predstaviti "mega projekat" Beograd na vodi u kome bi posao mogla da dobiju i slovenačka preduzeća. "Radi se o projektu sa kojim će stari deo Beograda biti spušten na obalu Save. Biće građene luksuzne poslovne i stambene zgrade, ekskluzivni hoteli, tržni centri, sportski objekti, dok će stara železnička stanica biti preseljena", piše list.

Napominje se i da su pripreme već u toku, da je iseljeno više od 80 odsto stanovnika tog dela grada, te da će izgradnja biti izvedena u četiri faze. Srpska vlada očekuje da će taj projekat dovesti do privrednog rasta u Srbiji, piše list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja