Simpo ponovo radi: 1.200 radnika na svojim radnim mestima
Foto: Dragana Udovičić

Posle polugodišnje pauze

Simpo ponovo radi: 1.200 radnika na svojim radnim mestima

InfoBiz -
Proteklih nekoliko meseci konverzijom duga, država Srbija postala većinski vlasnik ove kompanije, a istovremenu su se 1.384 radnika opredelili za socijalni program

VRANJE - Tačno 1.200 radnika u pet fabrika Kompanije "Simpo" iz Vranja, posle polugodišnje pauze, ponovo su na svojim radnim mestima.Slađan Disić, generalni direktor Kompanije kaže da su se posle konverzije dugovanja, niza promena u organizaciji kompanije i kredita Fonda za razvoj Republike Srbije, stekli uslovi za normalno poslovanje.

"Kako smo i najavili pre Nove godine, izvršili smo sve potrebne organizacione pripreme i od juče je u tri fabrike u Vranju i po jednoj u Bujanovcu i Radovnici kod Trgovišta, krenula normalna proizvodnja", rekao je Disić za B92. On je objasnio da će za nekoliko dana početi proizvodnja u fabrikama u Preševu i Surdulici, a da Fabrika cveća u Vranjskoj Banji i Farma ovaca na Vlasini nisu ni prekidale proizvodnju.

"Tako ćemo, za nekoliko dana u proizvodnji imati ukupno 1.729 radnika, koji Kompaniji sa devet fabrika treba da obezbede pozitivno poslovanje u 2015. godini", zaključio je generalni direktor Disić. Proteklih nekoliko meseci konverzijom duga, država Srbija postala većinski vlasnik ove kompanije, a istovremenu su se 1.384 radnika opredelili za socijalni program.Od 1. januara u penziji je predsednik Kompanije Dragan Tomić, koji je 47 godina bio na čelu „Simpa“.

Krajem 80-ih godina prošlog veka „Simpo“ je sa preko 7.000 radnika i godišnjim izvozom od preko 100 miliona maraka, bio najveći proizvođač nameštaja bivše Jugoslavije.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track