RONALD ZELIGER: Vučić je lokomotiva Vlade Srbije zato je ostvario dobar rezulat!
Foto: Fonet

100 dana rada

RONALD ZELIGER: Vučić je lokomotiva Vlade Srbije zato je ostvario dobar rezulat!

InfoBiz -
Bolja privredna klima će svima nama koji poslujemo u Srbiji, a govorim i u ime članica Nemačko-srpskog privrednog udruženja, biti odlučujući kriterijumi za dalje investiranje na ovom tržištu, rekao je prvi čovek Hemofarma

BEOGRAD - Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger ocenio je da je Vlada Srbije u prvih 100 dana rada postigla dobre rezultate:

"Lokomotiva vlade je premijer Aleksandar Vučić, pa je zato 'njen voz' ostvario dobar početni rezultat", rekao je Zeliger.

On je u prilog tome naveo da je vlada donela nekoliko značajnih zakona koji će, kako kaže, doprineti stvaranju bolje privredne klime.

Bolja privredna klima će svima nama koji poslujemo u Srbiji, a govorim i u ime članica Nemačko-srpskog privrednog udruženja, biti odlučujući kriterijumi za dalje investiranje na ovom tržištu , rekao je prvi čovek Hemofarma.

On se posebno osvrnuo na novi Zakon o radu, ali, dodaje, i zakoni o privatizaciji i o stečaju potvrđuju spremnost da se uđe u reforme u oblasti ekonomije.

To je za strane investitore veoma značajno, a ujedno je i dobar signal i domaćim privrednicima i međunarodnoj zajednici , poručio je on.

Govoreći o izazovima koji tek predstoje, Zeliger je rekao da je na prvom mestu potreba da se osigura primena ovih zakona u praksi. Predvidivost odluka i stabilnost zakonodavnog okvira, nastavlja on, osnovni su preduslovi za dugoročno planiranje u korporativnom sektoru, gde farmaceutska industrija nije izuzetak.

Prema njegovim rečima, veliki zadatak vlade biće i fiskalna konsolidacija, borba sa rastućim budžetskim deficitom i rešavanje problema nezaposlenosti.Mi smo bili i ostajemo partner Vladi Srbije, sa kojom želimo da u konstruktivnom dijalogu definišemo problem i dođemo do rešenja koja će stvoriti bolje uslove za poslovanje.

Preduslov za to je da se takav dijalog pokrene na nivou svih relevantnih institucija, a saradnja intenzivira , rekao je prvi čovek Hemofarma.

On je podsetio da je farmaceutski sektor, koji zapošljava preko 7.000 radnika i omogućava značajan izvoz, važan partner vlade.Jedan od izazova je i finansijska konsolidacija zdravstvenog budžeta Srbije, koja bi omogućila sigurnost i podstakla dalje investicije u farmaceutski sektor.

Spremni smo da pružimo svoj doprinos , poručuje Zeliger.On je rekao da je za ozdravljenje privredne situacije potrebna saradnja svih segmenata društva, ali su, kako kaže, poplave otežale taj proces.

U poplavama se pokazalo da zajedničkim snagama može da se uradi mnogo.

Verujem da je zadatak celog poslovnog sektora da doprinesemo što bržem i uspešnijem saniranju posledica poplava, u čemu će Hemofarm Fondacija i dalje veoma aktivno učestvovati , rekao je Zeliger.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track