BAHATOST NA AERODROMU: Na slavlja spiskali 6,4 miliona dinara

Kako je uprava aerodroma trošila novac

BAHATOST NA AERODROMU: Na slavlja spiskali 6,4 miliona dinara

InfoBiz -
Kraj 2013. dočekali su s padom profita za više od 90 odsto, a rukovodstvo firme je ipak slavilo sa 1.000 zvanica i na to potrošilo 3,4 miliona dinara

BEOGRAD - Aerodrom „Nikola Tesla“ na dve poslednje novogodišnje proslave potrošio je oko 6,4 miliona dinara, saznaje Kurir. Na svečanosti u decembru 2013. godine bilo je čak više od 1.100 gostiju.Kad je krajem prošle godine većina građana Srbije sa zebnjom slušala najave političara o vanrednim izborima i teškoj ekonomskoj situaciji uz priče o rigoroznim uštedama u javnom sektoru, Aerodrom je rešio da u poznatoj beogradskoj kafani potroši oko 34.000 evra.Iako su mnoge državne firme zbog štednje otkazale sve proslave, Aerodrom se na to nije obazirao.Tender za iće i pićeRukovodstvu ove države firme nije smetalo ni to što je profit u 2013. drastično smanjen, sa 727 miliona u 2012. na 17 u 2013. Ali da bi sve bilo po „propisu“, za proslavu je raspisan i tender.- Najmanje je tamo bilo zaposlenih, a mnogo više raznih „poslovnih“ prijatelja, rodbine... Organizatori su morali da postavljaju nove stolove kako bi se svi smestili. Ako se zna da Aerodrom ima manje od 500 radnika, jasno vam je šta se tamo dešavalo. Dogovoreno je da bude 1.000 zvanica, a bilo ih je oko sedamdeset više - navodi sagovornik Kurira s Aerodroma.Račun za žvakeKurir je imao uvid u fakturu i račun povodom proslave. Na fakturi se kao naziv dobra navodi „proslava firme plus piće plus hrana“. Isporučena „količina“ je 1.000, a „cena“ 2.850, pa se dolazi do cene od 2,85 miliona bez PDV, ili 3,4 s porezom. I ova faktura potvrđuje da je na proslavi Aerodroma bilo 1.000 osoba.Uz fakturu ide i fiskalni račun, koji svako od građana Srbije dobije, na primer, kad kupi žvake na trafici. Ali ovaj račun je ipak drugačiji. Na njemu samo piše „proslava“ i iznos od 3,4 miliona dinara. Fakturu s računom Aerodrom je zvanično primio i nešto kasnije platio.- Proslava krajem novembra 2012. bila je novogodišnja, ali i proslava 50 godina poslovanja. Nije poznato koliko je bilo zvanica, a ceh je bio oko tri miliona - navodi naš sagovornik.

Aerodrom ćutiNADLEŽNI BEZ ODGOVORA Kurir je pitao nadležne na Aerodromu da li je bilo opravdano da na dve proslave potroše 6,4 miliona dinara i na osnovu kakvih računa su platili ovaj ceh. Odgovor nismo dobili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track