Kostić: Do ruskog tržišta uz pomoć Srbije
Foto: Kurir Štampano

Cavtat

Kostić: Do ruskog tržišta uz pomoć Srbije

InfoBiz -
On je istakao da je Rusija dobar primer za nastup na trećim tržištima, podsetivši da Srbija ima dobre političke odnose sa tom zemljom i mogućnost bescarinskog izvoza

CAVTAT - Srbija bi mogla da bude konsolidator ukupne poljoprivredne proizvodnje u regionu i pomogne proizvođačima iz ostalih susednih zemalja da plasiraju svoju robu na tržište Rusije, izjavio je predsednik MK grupe Miodrag Kostić. On je istakao da je Rusija dobar primer za nastup na trećim tržištima, podsetivši da Srbija ima dobre političke odnose sa tom zemljom i mogućnost bescarinskog izvoza.

"Veličina ukupnog agrarnog sektora cele regije interesantna je i za investitore sa drugih područja i proizvođači treba definitivno da se udruže kako po pitanju snižavanja troškova u poljoprivrednoj proizvodnji, tako i osiguravanja izvesnije i održivije poljoprivredne proizvodnje“, preneo je Kostić zaključke učesnika Samita 100 iz sektora hrane i pića. On je kao primer naveo regulisanje tokova Save i Dunava, što, kako je naglasio, treba da bude regionalni projekat, a ne svake zemlje pojedinačno. Kostić je ukazao i na značaj ukrupnjivanja tržišta poljoprivrednih proizvoda koje će omogućiti proizvođačima hrane da budu efikasniji, bolji i pripremljeniji za izlazak na veća tržišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track