VUČIĆ SA STRANIM INVESTITORIMA: Reforme neće kasniti ni dan
Foto: Tanjug

Novi zakoni do kraja jula

VUČIĆ SA STRANIM INVESTITORIMA: Reforme neće kasniti ni dan

InfoBiz -
"Živeli smo na prevaru i u lažima, trošili smo više nego što smo zarađivali. Ova vlada će sprovesti reforme u pravcu ozdravljenja ekonomskog sistema zemlje i većeg zapošljavanja bez obzira na otpore, naveo je premijer

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da reforme ekonomskog sistema neće kasniti ni dan, jer Srbija zaslužuje da bude normalna i uspešna zemlja.

"Živeli smo na prevaru i u lažima, trošili smo više nego što smo zarađivali", konstatovao je premijer u razgovoru sa Savetom stranih investitora i naglasio da će njegova vlada sprovesti reforme u pravcu ozdravljenja ekonomskog sistema zemlje i većeg zapošljavanja bez obzira na otpore.

On je rekao da narednih dana u skupštinsku proceduru ulazi zakon o radu, da su u javnoj raspravi zakon o privatizaciji i o stečaju, sledi i zakon o planiranju i izgradnji, a danas se utvrđuje predlog zakona o poreskom sistemu.

"Do kraja jula donećemo sve ove zakone", najavio je Vučić i izrazio nadu da će na toj osnovi biti stvoren ambijent u kojem će investitori povećati svoja ulaganja.

"Imate našu podršku, a ja očekujem od vas da investirtate još više, razume se u skladu sa profitom", istakao je predsednik Vlade i zaključio da je cilj svih reformi da 2018. godina Srbija "ne bude bogalj ekonomija".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track