DIREKTNO KA AMERICI: Er Srbija otvara liniju krajem sledeće godine!

Nova linija

DIREKTNO KA AMERICI: Er Srbija otvara liniju krajem sledeće godine!

InfoBiz -
U toku je izrada studije izvodljivosti za američko tržiste i ukoliko cifre pokažu opravdanost, naša nacionalna avio kompanija poleteće ka Americi do kraja 2015. godine

BEOGRAD - Američke vazduhoplovne vlasti dostaviće početkom jula Direktoratu civilnog vazduhoplovstva konačnu odluku o tome da li Srbija dobija kategoriju 1, koja omogućava direktne letove iz Beograda ka SAD. Kako kaže Džejms Hogan, predsednik Etihad ervejza, suvlasnika Er Srbije, u toku je izrada studije izvodljivosti za američko tržiste i ukoliko cifre pokažu opravdanost, naša nacionalna avio kompanija poleteće ka Americi do kraja sledeće godine.

"Želim da Er Srbija ima direktne letove ka SAD", navodi Hogan."Kao što je izjavio i premijer Srbije Aleksandar Vučić, nadam se da će prva linija biti uspostavljena do kraja 2015". Hogan je potvrdio i zainteresovanost Etihada za Jat tehniku.

Kako kaže, po tom pitanju se ipak nije daleko odmaklo jer trenutno Etihad samo posmatra i procenjuje Tehniku a i Er Srbija ima svoje linijsko održavanje.Na pitanje kako ocenjuje rad srpskog prevoznika, Hogan kaže da su Dane Kondić generalni direktor i ceo menadžment Er Srbije odradili odličan posao.

U prvom kvartalu ispunjen je biznis plan, a srpska aviokompanija više ne gubi novac i u ovoj godini se očekuje pozitivna nula, kaže on.Dobro je za poslovanje Er Srbije i to što je uspela da se vrati na glavni istanbulski aerodrom Ataturk. Na liniji Beograd - Istanbul do sada je Turkiš ervejz bio dominantan.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja