Evro danas 115,4 dinara
Foto: Rojters

Narodna banka Srbije

Evro danas 115,4 dinara

InfoBiz -
Centralna banka je na međubankarskom deviznom tržištu kupila 20 miliona evra u petak, kako bi sprečila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa

BEOGRAD - Dinar će i danas, peti dan za redom, ostati u stagniciji prema evru, pa će zvanični srednji kurs biti 115,4413 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Centralna banka je na međubankarskom deviznom tržištu kupila 20 miliona evra u petak, kako bi sprečila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa.

Srpska valuta će danas imati istu vrednosti prema zajedničkom evropskom sredstvu plaćanja kao pre mesec dana, dok će u odnosu na isti dan prošle godine biti slabija za jedan odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru oslabio je 0,1 odsto i iznosi 85,2469.Na mesečnom nivou dinar prema dolaru vredi 1,2 odsto manje, a na godišnjem 0,4 odsto više.Najniža vrednost kursa dinara prema evru ove godine bila je 28. januara, kada je srednja vrednost iznosila 115,9888 dinara za jedan evro, a najviša 1. januara, 114,6421 dinar za jedan evro.

Od početka godine NBS je kupila ukupno 180 miliona evra, uključjući današnju intervenciju i prodala 820 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu da bi sprečila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track