Rodić: Ministarstvo odbrane će pomoći Prvom partizanu
Foto: KURIR

Užička fabrika municije

Rodić: Ministarstvo odbrane će pomoći Prvom partizanu

InfoBiz -
Ministarstvo će fabrici pomoći u nalaženju pravnih mogućnosti da se nameni privede još šest hektara prostora predviđenog za njenu novu lokaciju i u obezbeđenju dela specifične opreme, naveo je ministar

UŽICE - Ministar odbrane Nebojša Rodić obišao je danas užičku fabriku municije "Prvi partizan", gde je najavio da će Ministarstvo fabrici pomoći u nalaženju pravnih mogućnosti da se nameni privede još šest hektara prostora predviđenog za njenu novu lokaciju i u obezbeđenju dela specifične opreme.

Rodić je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sa direktorom "Prvog partizana" Dobrosavom Andrićem razgovarao o poslovanju firme, koja je jedno od najuspešnijih privrednih društava srpske namenske industrije.

"U razgovoru smo razmatrali ono što će se događati u poslovanju "Prvog partizana" u svetlu interesovanja države da pomogne namenskoj industriji. Juče smo s ministrom privrede Sašom Radulovićem dogovorili da se posebno sagledaju privredna društva iz ove grupacije koja imaju atraktivne razvojne programe", rekao je Rodić.

On je ukazao na nužnost štednje i nadziranog zapošljavanja, budući da je odlukama Vlade Srbije, Ministarstvo odbrane odgovorno za privredna društva namenske industrije.Rodić je rekao i da je dogovoreno da se prilikom boravka u SAD, kada će biti potpisana dva važna međudržavna dokumenta radi proširenja saradnje, realizuje i susret s predstavnicima kompanije "TR&Z", najvećim kupcem proizvoda "Prvog partizana" u SAD.

Ministar Rodić je obišao i proizvodne hale "Prvog partizana", koje su, kako je saopšteno, i danas bile pune radnika zbog ispunjenja rokova.

Ta fabrika, kako je saopšteno, radi sve bolje, ostvaruje odlične izvozne rezultate, a municija sa oznakom "PPU" tražena je širom sveta. Fabrika municije "Prvi partizan" je veliki izvoznik u 68 država širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja