Mihajlovićeva: Ja sam garant Južnog toka

Odbacila optužbe

Mihajlovićeva: Ja sam garant Južnog toka

InfoBiz -
Uopšte ne govorim o Jugorosgasu kao posredniku, nego je problem što imamo još jednu posredničku kompaniju - RST - koja nabavlja gas po veoma niskim cenama, stacionirana je u samom Srbijagasu, a prodaje gas najvećim potrošačima Srbijagasa, kazala je ministarka energetike

BEOGRAD - Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je da je ona garant igradnje Južnog toka kroz Srbiju, odbacujući optužbe da radi protiv Rusije i gasnog sporazuma s Moskvom."Ja sam za Južni tok, jer Srbiji daje gasnu stabilnost. Dok god sam ministar energetike, ja sam garant izgradnje Južnog toka kroz Srbiju", rekla je Mihajlović, na pitanje da li bi, posle svih optužbi kako sabotira taj sporazum potpisala da je garant njegove izgradnje."Srbijagas je pretnja bilo kakvom infrastrukturnom projektu u gasnoj politici. A ne ja. Ne Ministarstvo energetike", rekla je ministar."Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović obmanjuje javnost kako ima podršku Rusije", rekla je Mihajlović, i dodala da iza njega stoje lobiji, da je on zapravo "slika jačine određenih lobija u Srbiji, samo njihov eksponent". Konrektno, rekla je, u pitanju je kompanija RST.Gas je, objasnila je, energent na kojem može mnogo da se zaradi, a energetika je sektor gde se obrću stotine i stotine miliona evra.

"U svakoj državi je energetika povezana s politikom. I to ništa nije neobično, samo je pitanje kako će to da se iskoristi - da li u interesu Srbije ili u interesu svakojakih lobija"."Mora jasno da se kaže da je Bajatović izbor SPS da bude direktor Srbijagasa. Rezultati pokazuju da on nije bio najbolje rešenje", rekla je Mihajlović i dodala da "nije Bajatović jači od države, niti sme biti".Pitanje je, po njenom mišljenju, šta je važnije za SNS - da imamo uspešno preduzeće ili da poštujemo koalicioni sporazum sa SPS-om na ovaj način. Po njenom mišljenju. bolje je imati jači Srbijagas.Poslovanje Srbijagasa, rekla je, nije u interesu Srbije već duže vreme. I to preduzeće opterećuje svakog građanina.

"Uopšte ne govorim o Jugorosgasu kao posredniku, nego je problem što imamo još jednu posredničku kompaniju - RST - koja nabavlja gas po veoma niskim cenama, stacionirana je u samom Srbijagasu, a prodaje gas najvećim potrošačima Srbijagasa. Dakle, RST direktno oduzima 30 odsto tržišta Srbijagasu i zarađuje milione i milione. Pa, ja to onda vidim kao lobi", navela je ona.Na pitanje o novim izborima, Mihajlović je rekla da ih svakako čeka, kako bi SNS došla u još bolju poziciju. Nikome u SNS ne odgovara trenutno stanje, pogotovo kad znate kojom brzinom možete da uradite neke stvari, a vidite kako se danas zbog koalicionih dogovora sporo rešavaju, dodala je.Potpredsednica SNS veruje da će ta stranka buduću vladu napraviti samo sa manjinskim strankama.Ona je rekla i da joj ne smetaju opaske političkih protivnika kako je ona portparol Aleksandra Vučića.

"Meni to ne samo da ne smeta, nego čak, naprotiv, može samo da mi prija", rekla je Mihajlović i dodala da veruje u ono što Vučić radi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track