viber_image_2024-10-22_10-29-17-070 (1).jpg
Promo 


Br­do Ća­va na obro­n­ci­ma su­n­ča­nog Go­ča, ne­da­le­ko od Kra­lje­va, me­sto je oda­kle je kre­nu­la pr­va ak­ci­ja po­šu­mlja­va­nja u no­vom, še­stom ci­klu­su pro­je­k­ta „Za­sa­di dr­vo“.


Vi­še od 1.000 sa­d­ni­ca cr­nog bo­ra za­sa­di­li smo baš tu na me­stu ko­je je pre vi­še od de­set go­di­na bi­lo te­ško po­go­đe­no po­ža­rom. Sa­da se vred­no ra­di na ob­no­vi šu­me. Uz po­moć ti­ma „Za­sa­di dr­vo“ - in­sti­tu­cio­nal­nih par­t­ne­ra iz JP „Sr­bi­ja­šu­me“, pro­fe­so­ra i čak 50 uče­ni­ka sred­nje Šu­ma­r­ske ško­le iz Kra­lje­va i vred­nih am­ba­sa­do­ra pro­je­k­ta, kao i vo­lon­te­ra, ovaj pros­tor do­bi­ja pri­li­ku za no­vi po­če­tak.

viber_image_2024-10-22_10-29-17-407 (1).jpg
Promo 


Bes­plat­ne sadnice
Di­re­k­tor Šu­m­skog ga­zdin­stva „Sto­lo­vi“ Dra­gan Re­ljić pod­se­tio je da JP „Sr­bi­ja­šu­me“ od po­če­t­ka pro­je­k­ta „Za­sa­di dr­vo“ uče­stvu­je kao par­t­ner.
- S na­šim pri­ja­te­lji­ma i ko­le­ga­ma iz Šu­ma­r­ske ško­le da­nas ak­ci­ju spro­vo­di­mo na Ća­vi po­red Kra­lje­va. U sklo­pu svo­jih re­dov­nih plan­skih ak­ti­v­nos­ti, mi po­šu­mlja­va­mo. Ko­n­kre­t­no, ga­zdin­stvo Kra­lje­vo, na či­joj smo te­ri­to­ri­ji da­nas, go­di­šnje po­šu­mi od 50.000 do 70.000 sa­d­ni­ca u sklo­pu svo­jih re­dov­nih ak­ti­v­nos­ti. Ina­če, JP „Sr­bi­ja­šu­me“ bes­plat­no de­li fi­zi­č­kim li­ci­ma sa­d­ni­ce, po­tre­b­no je sa­mo da se gra­đa­ni bla­go­vre­me­no in­fo­r­mi­šu u ŠU u Kra­lje­vu, Bo­gu­to­v­cu i Ušću i, uz ispu­nje­nje ne­kih uslo­va, mo­gu da do­đu do sa­d­ni­ca - ka­že Re­ljić.

viber_image_2024-10-22_10-29-14-938 (1) (1).jpg
Promo 


- Sva­ka ak­ci­ja ko­ja pri­ro­di vra­ća ne­što do­bro i uti­če na to da se ona re­vi­ta­li­zu­je i po­vra­ti sjaj vred­na je na­še pa­žnje - ka­že koo­r­di­na­tor za na­sta­vu Šu­ma­r­ske ško­le Go­ran Bi­ja­nić, ko­ji je sa svo­jim đa­ci­ma ta­ko­đe po­šu­mlja­vao ovu za­ra­van.


- Pro­je­kat „Za­sa­di dr­vo“ kroz me­di­j­sko pred­sta­vlja­nje i ak­ti­v­nos­ti na te­re­nu po­ka­zu­je šta mi tre­ba da ra­di­mo, ka­ko da do­pre­mo do mla­dih lju­di ši­rom na­še ze­mlje ka­ko bi shva­ti­li ko­li­ki je zna­čaj oču­va­nja pri­ro­de. U sklo­pu to­ga, obe­le­ža­va­mo lep ju­bi­lej - 125 go­di­na je od tre­nu­t­ka ka­da su kre­nu­li da se obra­zu­ju ka­dro­vi u ve­zi sa šu­ma­r­stvom ov­de u Kra­lje­vu. U istom tre­nu­t­ku sla­vi se i 33 go­di­na JP „Sr­bi­ja­šu­ma“, ta­ko da smo mi jed­na po­ro­di­ca ko­ja na spe­ci­fi­čan na­čin bri­ne o pri­ro­de. Ov­de oko nas su na­ši đa­ci ko­ji da­ju svoj do­pri­nos to­me, uz osmeh ra­de, jer vo­le da bo­ra­ve u pri­ro­di - ka­že naš sa­go­vor­nik ko­ji je ujed­no i po­zvao mla­de ko­ji se opre­de­lju­ju či­me da se ba­ve da upi­šu tu ško­lu.


Do­bar odziv
Još je­dan pro­fe­sor Šu­ma­r­ske ško­le Mla­den Vu­k­mi­ro­vić ra­du­je se jer će­mo to­kom ove se­zo­ne ostva­ri­ti svoj ci­lj - da ispu­ni­mo kvo­tu od 200.000 sa­d­ni­ca i do­đe­mo do mi­lion!

viber_image_2024-10-22_10-29-17-407 (2).jpg
Promo 


- Za­do­vo­ljan sam sa od­zi­vom uče­ni­ka i nji­ho­vim an­ga­žma­nom. Ov­de smo bi­li vi­še pu­ta i da­nas po­pu­nja­vao sa­d­ni­ce ko­je su se osu­ši­le to­kom vre­log le­ta - re­kao je pro­fe­sor Vu­k­mi­ro­vić.

To­kom sa­mo jed­nog po­pod­ne­va čak 1.000 sa­d­ni­ca cr­nog bo­ra za­sa­đe­no na br­du Ća­va na­do­mak Kra­lje­va na po­če­t­ku še­stog ci­klu­sa „Za­sa­di dr­vo“ Autor: Promo

Am­ba­sa­dor pro­je­k­ta „Za­sa­di dr­vo“: Si­gu­ran samda će­mo bi­ti mi­lio­ne­ri što se ti­če kiseonika


l Am­ba­sa­dor „Za­sa­di dr­vo“ Cve­će Mi­lj­ko­vić već tre­ći put sa­di na Ća­vi.
- Do­veo sam mo­je dru­ga­re ak­ci­ja­še i re­ši­li smo da po­ka­že­mo ovoj de­ci ka­ko se to ra­di, a svi smo u po­znim go­di­na­ma, svi pen­zio­ne­ri. Po­hva­lju­jem Šu­ma­r­sku ško­lu i ovu de­cu ko­ja su da­nas ov­de. Dra­go mi je što sam na istom me­sto na ko­je sam već do­la­zio i što sam po­no­vo u Kra­lje­vu. Ne­dav­no sam do­bio priz­na­nje gra­da Kra­lje­va za do­pri­nos to­kom ze­mljo­tre­sa i ra­d­nih ak­ci­ja. Mo­ja po­ru­ka je: „Po­sa­di­te dr­vo, ono je ži­vot“. Sva­ka ova sa­d­ni­ca da­je ki­seo­nik lju­di­ma, to je su­šti­na ži­vo­ta. Si­gu­ran sam da će­mo u ovom ci­klu­su po­sa­di­ti 200.000 sa­d­ni­ca i da će­mo bi­ti mi­lio­ne­ri, što se ti­če ki­seo­ni­ka - ka­že Cve­će, ko­ji po­zi­va sve zai­n­te­re­so­va­ne lju­de da se pri­dru­že pro­je­k­tu „Za­sa­di dr­vo“.

Je­le­na Vukić