U jutarnjem programu Kurir televizije, naša novinarka Teodora Borozan intervjuisala je Irenu Petrović, direktorku WMG Fondacije, povodom konferencije pod nazivom "Stanje planete Zemlje - Da li je vreme za uzbunu?" koja će okupiti predstavnike Vlade Republike Srbije, državnih institucija, i međunarodnih organizacija, uključujući Svetsku organizaciju za zaštitu prirode WWF Adria.

366438_241017.02_45_35_07.Still002.jpg
Kurir Televizija 

O čemu će se govoriti na današnjoj konferenciji?

- Današnja konferencija izuzetno je važna jer predstavljamo izveštaj o stanju planete. Pitanje koje postavljamo je da li je vreme za uzbunu. Nažalost, odgovor je da jeste vreme za uzbunu, ali još uvek imamo vremena da delujemo. Još uvek nije kasno da preduzmemo korake za očuvanje budućnosti naše planete. Svedoci smo katastrofalnih poplava, vremenskih nepogoda i rekordno visokih temperatura tokom leta. Sve to pokazuje da je ozbiljno narušena ravnoteža u prirodi i da je krajnji trenutak da preduzmemo konkretne akcije - rekla je Petrović. 

Petrovićeva je istakla da je suština konferencije fokus na donošenju odluka i sprovođenju aktivnosti koje mogu osigurati budućnost naše planete. U narednih nekoliko godina biće ključno da se, kako ona kaže, sedne za sto i dogovori o tome šta će se preduzeti i ko će biti uključen u te akcije. Ovaj događaj je i poseban jer se prvi put organizuje u novootvorenom event hubu WMG fondacije, u saradnji sa WWF Adria.

Kurir televizija Irena Petrović najavila konferenciju "Stanje planete Zemlje - Da li je vreme za uzbunu?"

Šta ovaj događaj znači za WMG fondaciju i kako planirate da nastavite borbu za očuvanje planete?

- Naša kompanija, Wireless Media Group, godinama ozbiljno radi na podizanju svesti o važnosti ovih tema i realizaciji različitih projekata. Jedan od najvažnijih je projekat "Zasadi drvo" kroz koji ćemo uskoro dostići milion zasađenih stabala. To je konkretna promena. Takođe, sledeće godine započinjemo radionice o klimatskim promenama u saradnji sa jednom osnovnom školom. Verujemo da je edukacija i dalje jedan od ključnih faktora u ovoj borbi - istakla je. 

Borozanova je zaključila razgovor podsećajući gledaoce da konferencija počinje u 10:00 časova, uz obećanje da će emisija "Puls Srbije" doneti detaljan izveštaj o ključnim temama sa skupa.

Podsetimo, konferencija počinje u 10:00 časova, a detaljan izveštaj možete pogledati u našoj emisiji Puls Srbije. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija "NA KORAK SMO OD MILION POSAĐENIH SADNICA!" Irena Petrović: Sve je usmereno ka podizanju svesti o značaju očuvanja zdrave životne sredine