VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!
Foto: 321 Srbija

kurir tv

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

Održiva budućnost -

Vrnjačka Banja već godinama slovi za jednu od najposećenih turističkih destinacija u Srbiji.

Vrnjačka Banja
foto: 321 Srbija

U njoj turistička sezona traje 365 dana u godini. Zašto je Vrnjačka Banja zanimljiva svim uzrastima, od najmlađih posetilaca do onih nastarijih videćete u ovom videu i tekstu koji sledi:

Vrnjačka Banja, kao turistička destinacija prve kategorije, jedno vreme je doživljavala potpuni krah zbog nedostatka investicija. Nedostajala su ulaganja u uređenje javnih površina, putnu infrastrukturu, turističke sadržaje, kao i hotele koji su bili u veoma lošem stanju ili nisu bili u funkciji.

Vrnjačka Banja
foto: Kurir tv

Međutim, čelnici grada su prepoznali ovo kao glavni problem i uskoro su započeli s realizacijom ozbiljnih projekata. Naglasak je stavljen na ulaganja u javne i parkovske površine, kao i poboljšanje putne komunikacije koja vodi do banje s obe strane ulaza. Takođe, značajna sredstva su uložena u obnovu ambijenta Vrnjačke Banje, što je podstaklo razvoj turističke privrede i dovelo do izgradnje gotovo 15 novih hotela u poslednjih deset godina, od kojih je nekoliko ocenjeno sa pet zvezdica, postavljajući novi standard hotelske ponude u Srbiji.

Ulaganja privatnog sektora u hotelske kapacitete Vrnjačke Banje do sada premašuju 200 miliona evra. Kao rezultat toga, Vrnjačka Banja se danas ističe kao jedna od pet najtraženijih banja u Evropi, sve popularnija među inostranim posetiocima.

Boban Đurović
foto: Kurir tv

- Sledeći korak bio je usmeren ka razvoju dodatnih atrakcija kako bi se unapredio kvalitet života u Vrnjačkoj Banji i podigla turistička ponuda na viši nivo. U poslednje tri godine, izgrađen je veliki vodeni park, jedan od najvećih na Balkanu kako po obimu, tako i po sadržaju. Takođe, postavljen je najveći panoramski točak, što predstavlja novitet ne samo za Vrnjačku Banju, već i za region - rekao je Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

Uspeh ovih projekata potvrđuje rekordna posećenost Vrnjačke Banje ovog leta. Svake godine, broj posetilaca raste, a ova letnja sezona je zabeležila gotovo pun kapacitet hotela i privatnog smeštaja. Tokom radnih dana popunjenost je bila preko 90%, a vikendom je dostizala 100%. To jasno ukazuje na uspešnost projekata i prepoznavanje kvaliteta usluga od strane gostiju.

Vrnjačka Banja
foto: Kurir tv

Sa novim planovima i ulaganjima u turističke kapacitete, Vrnjačka Banja i dalje raste. Trenutno je u toku izgradnja tunela ispod Crvenog brda, koji će predstavljati jednu od glavnih atrakcija, pružajući posetiocima mogućnost da uživaju u raznovrsnim prostorima, kao i da se upoznaju sa istorijom Vrnjačke Banje.

Vrnjačka Banja
foto: Kurir tv

Prema rečima zvaničnika grada, najznačajniji projekat je Moravski koridor, koji će Vrnjačku Banju staviti na turističku mapu kao destinaciju koja se nalazi na autoputu. Ovo predstavlja veliki korak ne samo za Vrnjačku Banju već za ceo region.

Dalji planovi za budućnost uključuju intenzivan razvoj planine Goč i izgradnju gondole dužine 7 kilometara, koja će predstavljati novu vrstu atrakcije u gradu. Uz uređenje prostora oko jezera, šetališta, trim staza, staza zdravlja, prostora za jahanje konja, kao i Zoološkog vrta sa različitim autohtonim životinjama, parka avantura i drugih sadržaja, Vrnjačka Banja privlači posetioce svih uzrasta, potvrđujući svoj renome kao oaza mira i lepote.

Boban Đurović
foto: Kurir tv

Ovaj projekat je sufinansiran iz budžeta Opštine Vrnjačka Banja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Kurir.rs/Kristina Džoković

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

07:58

VRNJAČKA BANJA: Jedna od najpoznatijih turističkih destinacija Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track