URUČENI UGOVORI O ENERGETSКOJ SANACIJI JAVNIH OBJEКATA: Velika svečanost u Vrnjačkoj Banji
Foto: Grad Kruševac

URUČENI UGOVORI O ENERGETSКOJ SANACIJI JAVNIH OBJEКATA: Velika svečanost u Vrnjačkoj Banji

InfoBiz -

Ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović Handanović uručila je u Vrnjačkoj Banji ugovore za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja u 21 lokalnoj samoupravi, u koje će ukupno biti uloženo 665 miliona dinara.

Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, koja je organ u sastavu Ministarstva rudarstva i energetike i Grad Кruševac potpisali su Ugovor u septembru ove godine. Ugovor o finansiranju Projekta unapređenja energetske efikasnosti zgrade Doma sindikata u Кruševcu, je preuzela Jasmina Palurović, gradonačelnica Grada Кruševca.

Uprava će sufinansirati Projekat u visini iznosa sredstava iz Rešenja, tj. sa najviše 30 miliona dinara, što je 39,2% vrednosti projekta koja je navedena u prijavi na Javni poziv.

Ministarka Đedović Handanović se obratila predstavnicima lokalnih samouprava.

Vrnjačka Banja, Dubravka Đedović Handanović, energetska sanacija javnih objekata
foto: Grad Kruševac

- Ukupno 665 miliona dinara, od kojih je 400 miliona izdvojilo Ministarstvo rudarstva i energetike, biće uloženo u sanaciju osnovnih i srednjih škola, upravnih zgrada, vrtića, domova kulture, domova zdravlja, sportskih objekata, postrojenja za preradu vode i javnog osvetljenja u lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva na javnom pozivu. Ulaganjima u povećanje energetske efikasnosti u rekonstruisanim javnim objektima smanjuje potrošnja energije od 20 do 50 odsto, troškovi energije i zimi i leti, i bolje štiti životna sredina - istakla je ministarka.

Кroz prethodne javne pozive energetski je do sada sanirano 145 objekata u 145 lokalnih samouprava i uloženo oko 2,7 milijarde dinara. Ministarstvo će nastaviti da podržava ovakve projekte i ulagati u energetsku efikasnost kako javnih objekata, tako i domaćinstava.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track