02:46

GIMNAZIJALCI U AKCIJI SADNJE: Svesni velike zagađenosti, ovo je način da poboljšaju vazduh

bravo

GIMNAZIJALCI IMAJU VISOKU SVEST O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE: Sade drveće da bi smanjili zagađenost vazduha

Održiva budućnost -

Učenici 6. beogradske gimnazije u dvorištu škole sadili su četinare u okviru manisfestacije "Novembarski dani Sonje Žarković", nekadašnjeg pedagoga ove obrazovne ustanove!

Maturanti su se priključili akciji kako bi, pre svega, uticali na smanjenje zagađenosti vazduha zbog koga je Beograd godinama među prvima na svetskoj listi.

Akcija je predvođena ekipom JP "Srbijašume" od kojih su čuli o važnosti drveća za zaštitu životne sredine.

6. gimnazija
foto: Kurir TV

"Trudićemo se da saradnju u obogaćivanju pejzaža eksterijera škole nastavimo, kao i edukativnim radionicama koje u okviru akcije Šuma u školi koju "Srbijašume" sprovodi od 2015. do danas", rekao je Boris Ivanović iz JP "Srbijašume".

Ova akcija ozelenjavanja u &. gimnaziji se poklopila sa početkom kampanje "Zasadi drvo" od pre dve godine, kada je na više od 30 lokacija u Srbiji posađeno oko 50.000 sadnica.

Ivanović u okviru Treće akcije Zasadi drvo poručuje da to više nije akcija, već zelena platforma koja ima veće planove u cilju zaštite životne sredine.

6. GIMNAZIJA
foto: Kurir TV

Direktor 6. gimnazije Radisav Milić kaže da se "Novembarskim danima" sećaju pedagoga Sonje Žarković, kada organizuju književne večere, tribine, razgovori.

"Uključeni su i predstavnici lokalnih zajednica, ministarstva prosvete, fakulteta, a jedna od njih je ova danas kojom počinjemo akciju", objasnio je direktor.

“Zasadi drvo”, akcija koju su 2019. godine pokrenuli Adria media group i “dm drogerie markt”, zajedno sa institucionalnim partnerima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravom šume, JP “Srbijašume”, JP “Vojvodinašume”, Pokretom Gorana Srbije i Privrednom komorom Srbije, Botaničkom baštom “Jevremovac”, Šumarskim fakultetom, srednjom Šumarskom školom u Kraljevu, Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavlja najveći projekat sadnje drveća u Srbiji.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:43

RONALD KOKAI DIREKTOR PREDUZEĆA VOJVODINAŠUME: Akcija Zasadi drvo stavlja akcenat na edukaciju mladih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja