Slušaj vest

Koliko će vas koštati vikend na nekoj od popularnijih srpskih planina? Kratak odgovor je - zimski vikend je postao "skup sport". Više nije bitno da li ste je posetili u sezoni ili van sezone jer cene, konkretno na Kopaoniku, nisu ništa drugačije npr. u septembru, nego što su u decembru.

Zato ćete ručak sa prijateljima, u zavisnosti od toga šta jedete i koliko ćete pojesti, (u ovom konretnom primeru ručak za troje ljudi), platiti oko 10.000 dinara, a za večernji izlazak i piće - isto toliko.

Ovo su najnovije cene hrane i pića na Kopaoniku.

Hleb u restoranu 250 dinara, Cezar salata 1.500 dinara

Restoran na vrhu staze na Kopaoniku naplatiće vam hleb (iz njihove radinosti) 250 dinara, Cezar salata košta 1.500 dinara, turšija ili kiseli kupus 450, a šopska 650 dinara. Ako želite svež kupus. onda spremite 700 dinara.

Kada su cene pića u pitanju, situacija, očekivano ništa nije bolja. Kuvano vino je od 400 dinara do 700 dinara u najboljem slučaju, rakije su oko 400, a piće poznatih brendova odlaze i do 1.000, ali i preko 1.000 dinara.

17065406661702217333-kopanikskisezonafotorina1-3.jpg
RINA 

Račun za ručak za troje ljudi – 9.040 dinara

Dve juneće čorbe su 1.000 dinara, jedna gurmanska butkica 1.790, a ćevapi 1.430 dinara. Kada na sve to dodate i piće i dodatke, ne možete pobeći od računa koji je blizu 10.000.

Račun u pabu, troje ljudi – 9.110

Što manje pijete, to bolje po vas jer sedam rakija je 4.410 dinara. Piva, zavisno od proizvođača, od 400 do 700 dinara. U konkretnom primeru veče u kojem se popije malo više za neke previše je račun preko 9000.

Što se tiče cena ostalih usluga, žičara za četiri osobe je 2.500 dinara, a ako odlučite da iskoristite spa u nekom od hotela, a niste njegov gost usluga košta 10.000 po osobi.

(Kurir.rs/Nova)