ZARADIO 10.000 EVRA ZA 10 MINUTA! Da li je to posao iz snova ako još i pojedete gomilu hrane za džabe?
Foto: Gennadiy Poznyakov / Alamy / Alamy / Profimedia

KO VOLI NEK IZVOLI

ZARADIO 10.000 EVRA ZA 10 MINUTA! Da li je to posao iz snova ako još i pojedete gomilu hrane za džabe?

Novčanik -

Džoi Čestnut, Amerikanac poznat u svetu takmičarskog jedenja hrane, oborio je svoj vlastiti rekord konzumirajući neverovatnih 83 hot-doga za samo 10 minuta. Ovaj rezultat postigao je tokom Netflixovog programa "Unfinished Beef" u Las Vegasu, čime je nadmašio svoj prethodni rekord od 76 hot-dogova.

Ono što dodatno ističe njegov podvig je zabrana namakanja peciva u vodi, što obično olakšava brzo gutanje.

Iako ovaj rekreativni sport deluje kao zabavan način da se zaradi, takmičari u brzinskom jedenju hrane suočavaju se s ozbiljnim zdravstvenim rizicima.

Čestnut, kao i njegov rival Takeru Kobaiši, zarađuju značajne sume, u nekim slučajevima i do 10.000 evra za svega 10 minuta posla. Međutim, njihova karijera ne uključuje uobičajene radne sate, već se sastoji od kratkih, ali ekstremnih napora koji zahtevaju pripreme, trening i stalnu brigu o zdravlju, prenosi punkufer.

Brza konzumacija velikih količina hrane može izazvati gušenje, zatajenje jetre, srčane probleme, pa čak i oštećenje mozga. Iako je ovaj posao unosan, stvarna cena može biti mnogo veća od novca koji zarade za nekoliko minuta takmičenja.

Kurir.rs/Telegraf/Prenela S. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track