NEMCI BESNI NA ČUVENI TRGOVINSKI LANAC: Ne mogu više da kupuju po staroj navici - Kupci za ovaj postupak imali samo jednu reč!
Foto: Shutterstock

NEMCI BESNI NA ČUVENI TRGOVINSKI LANAC: Ne mogu više da kupuju po staroj navici - Kupci za ovaj postupak imali samo jednu reč!

Novčanik -

Kupci u Nemačkoj sada su jako ljuti jer prve poslovnice Lidla jednostavno više ne primaju gotovinu. Pojedini kupci to smatraju čistom katastrofom.

Diskonti i supermarketi idu u korak s vremenom i stoga uvek uvode poneku inovaciju. Kupci to odmah primete. A nekima se te promene uopšte ne sviđaju.

Kupce smeta što diskonti mijenjaju asortiman i artikli se ne nalaze na uobičajenom mestu. Sada je još jedna novost digla smetnju jer prve poslovnice Lidla više ne primaju gotovinu. Kupci su jako ljuti i nimalo im se to ne sviđa, navode nemački mediji.

kasa, fiskalna kasa
foto: Shutterstock

Kupcima se ne sviđaju mnoge promene

Ljudi su stvorenja navike i zato volimo kupovati u supermarketu ili diskontu po svom izboru. Naše proizvode brzo pakiramo u korpu i ne gubimo toliko vremena na traženje. Brza kupnovina zlata vredi, pogotovo nakon posla.

Međutim, s vremena na vreme trgovine unesu neke promene. Mnogim kupcima se to nimalo ne sviđa jer odjednom više ne mogu pronaći proizvode na istom mestu gde su bili. Neki diskonti čak menjaju svoje proizvode s vremena na vreme. To znači da kupovina opet može biti stresna.

Kupci smatraju da je to pogrešno

Kako objašnjavaju nemački mediji, gotovinom više nije moguće platiti na nedavno uvedenim samouslužnim kasama. Na samouslužnim kasama kupci sami skeniraju svoje proizvode i na kraju kupovinu moraju platiti karticom.

Radije plaćaju gotovinom i smatraju da takve blagajne podstiču krađe. Ovo takođe stavlja starije ljude u potpuno nepovoljan položaj jer oni obično ne koriste kartice. Drugi kupci rado koriste ove blagajne jer skraćuju vreme kupovine.

biznis.kurir.rs/Fenix magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja