KONOBARI OVA PIĆA NIKAD NE NARUČUJU U KAFIĆIMA: Šanse da se dobije nešto dobro su ravne nuli
Foto: Profimedia

KONOBARI OVA PIĆA NIKAD NE NARUČUJU U KAFIĆIMA: Šanse da se dobije nešto dobro su ravne nuli

Novčanik -

Postoje pića koje profesionalni konobari nikad ne bi naručili na pojedinim mestima. Ako bar nije specijalizovan za pripremu koktela, bolje je da ih ne naručite.

Ne tražite piće koje zahteva komplikovanu pripremu ili višekomponentni koktel ako ste u prepunom baru, piše "punkufer."

"Nikada ne naručujem vino na čašu u kafiću koji služi jeftina pića", otkrio je za HuffPost Daniel Ieom, glavni barmen u Esters Vine Shop & Baru u Santa Monici.

"Nikad se ne zna koliko dugo je vino bilo otvoreno, a šanse da se dobije nešto dobro na takvom mestu su ravne nuli. Ukus vina počinje da se pogoršava odmah nakon otvaranja flaše i može da se pokvari za samo nekoliko dana, osim ako je kafić pedantan u pogledu čuvanja vina", naveo je.

Preskočite točeni Ginis (Guinness)

Mnogi veruju da je nemoguće pogrešiti sa točenim pivom. Džek Tajnan, koji radi u Interboro Spirits & Ales u Bruklinu, se ne slaže. Ako je u prepunom kafiću, neće naručiti Ginis na točenje (tamno pivo).

"Naručiću točeni Ginis samo u lepom i tihom pabu jer znam da će konobari odvojiti vreme da ga toče kako treba", kaže Tajnan.

Ginis se tradicionalno sipa u dva koraka – sipanje prestaje nakon što ste napunili čašu do tri četvrtine kako bi mehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu penu. Nakon što se pivo slegne, nastavlja da se sipa do vrha čaše.

Espresso martini – ne?

"Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kafu", savetuje Alehandro Echeverria iz bara u njujorškom Sushi bi Bou.

Iako je ovaj koktel kafe i votke postao izuzetno popularan u poslednjih nekoliko godina, ne prave ga svi onako kako bi trebalo.

"Većina lokala nije opremljena kvalitetnim aparatima za espresso, pa krajnji rezultat nije onakav kakav biste želeli", objašnjava konobar.

(Kurir.rs/Punkufer.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track