Mnogi turisti iz Srbije već su otputovali na omiljena letovališta, a veliki broj naših građana letuje baš u Grčkoj. Uveliko se na društvenim mrežama razmenjuju iskustva i saveti za bolju uštedu, ali i polemiše o ovogodišnjim cenama koje su u nekim mestima skočile u odnosu na prethodnu sezonu.

U Fejsbuk grupi Grčkainfo pojavila se objava sa fotografijom jedne taverne u Leptokariji gde je Srpkinja fotografisala cene kuvane hrane, koje su oduševile mnoge.

U ovom grčkom ugostiteljskom objektu postoji cenovnik na grčkom, ali i na srpskom jeziku, a poslužuju se i neka srpska jela. U suštini sva jela koštaju od pet do 7,5 evra, dok je porcija salate 2,5 evra. Na primer grčka musaka košta šest evra, pljeskavice, pohovana piletina i špageti sa mlevenim mesom takođe, dok su za evro skuplji teleći gulaš, orada i pohovani oslić koji iznosi 7,5 evra.

Ima i jeftinije od ovoga, a to su porcija pasulja i batak koji košta pet evra. U ponudi su kupus salata, cvekla, paradajz, tzatziki, feta sir i zelena salata, a cena po porciji iznosi 2, 5 evra.

cene-u-leptokariji-1.jpg
Printscreen/Facebook/Grčkainfo 
foto: Printscreen/Facebook/Grčkainfo

Ispod fotografije su se nizale reakcije članove grupe i mnoge naše građane su ove cene oduševile!

- Skroz prihvatljivo, jeftinije nego štrand u Novom Sadu - piše u prvom komentaru, dok u narednom stoji:

- Za svačiji džep, porcije su minimum 300 grama.

CENOVNIK

  • Grčka musaka 6
  • Lazanje sa mesom 6
  • punjeni patlidžani sa mesom 6
  • piletina sa povrćem 6
  • teleći gulaš 7
  • grčke pljeskavice 6
  • špageti sa mlevenim mesom 6
  • rologano pile 6,5
  • pohovana piletina 6
  • batak 5
  • pasulj 5
  • orada 7
  • kotleti od svinjskog vrata 6
  • pohovani oslih 7,5
  • lazanja sa spanaćem 6
  • pileće pljeskavice 6
  • grašak 5

SALATE

  • kupus
  • cvekla
  • paradajz
  • tzatziki
  • feta sir
  • zelena salata sve košta 2, 5

*Iznosi su u evrima

Međutim, neki su upozorili buduće posetioce da lokal ne radi uveče.

- Rade od 10 do 16h. Ako hoćete da uzmete ručak na primer oko 15h dođete i rezervišete pre podne, zato što većš posle jedan pola dva ima manje hrane i slabija ponuda, sve se proda. Sve im je jako ukusno i uz sve to uvek ide pire krompir ili pečeni krompir - piše u jednom od komentara.

Bonus video:

Kurir TV ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE