OVO SU NAJTRAŽENIJI POSLOVI NA CRNOGORSKOM PRIMORJU Evo koji je najplaćeniji, a gde se NAJVIŠE RADI
Foto: Shutterstock

OVO SU NAJTRAŽENIJI POSLOVI NA CRNOGORSKOM PRIMORJU Evo koji je najplaćeniji, a gde se NAJVIŠE RADI

Novčanik -

Sezonski poslovi na primorju postaju sve popularnija ideja, posebno s poskupljenjima letnjih aranžmana. Pogledali smo šta se trenutno nudi kad je u pitanju crnogorsko primorje i koliko se plaća.

Ako pogledate aktuelne oglase za sezonske poslove na crnogorskom primorju, za najveći broj vam zapravo uopšte ne treba prethodno radno iskustvo. Plate su 700-1.000 evra, uz obezbeđen smeštaj i obroke. Naravno, profesionalni kuvari i dalje mogu da dobiju i dosta bolju ponudu.

Sobar/ica

Obezbeđeni su smeštaj i hrana, radno vreme 8 sati, plata 800 evra – ističe se u oglasu u kojem se traži sobar/ica u Ulcinju. Trebalo bi da može da počne da radi odmah pa do kraja sezone (30.09.). U Kotoru se za istu platu traži „ozbiljna i odgovorna žena sa iskustvom od minimim godinu dana za održavanje hotelskih soba“, s tim što je napomenuto da postoji mogućnost zaposlenja za stalno.

sobarica, čišćenje
foto: Shutterstock

Pomoćnik u kuhinji

Za pomoćnike u kuhinji budvanskog restorana (i Fast Food-a) nije potrebno nikakvo ranije iskustvo. Obezbeđen smeštaj i hrana, plata je 800 evra. Radi se puno radno vreme, a posao uključuje pomoć u pripremi palačinki, salata i drugih jela po nalogu kuvara, serviranje hrane, ali i čišćenje kuhinje.

Perač suđa

Ni za pranje sudova na Jazu nije potrebno neko posebno iskustvo, a plata je 850 evra. „Plus svaki dan, od svakog konobara po 1e za poliranje escajga“, posebno je napomenuto. Doduše radi se 12 sati dnevno, svakog dana – od 12h do 24h. Smeštaj i hrana su obezbeđeni.

Stražar sa obavezama Budva

U oglasima za sezonske poslove pojavljuje se „stražar s obavezama“, a ako niste sigurni šta to tačno znači – dosta dobar opis posla našli smo u oglasu jednog restorana u Budvi. Plata je 800 evra, uz obezbeđen smeštaj i dva obroka, a obaveze zaposlenog uključuju sledeće: „zabosti suncobrane, složiti ležaljke u nizu, precizno, naslone na ležaljke napraviti sve iste, izmesti ležaljke, očistiti stolove na plaži, pokupiti smeće, pikavce sve, natopiti cveće, pomesti šetalište, pomesti terase, otvoriti suncobrane velike na terasi, ukrasiti stolove“, a jednom u 5 dana celu terasu za brzu hranu i deo iza kuhinje oprati mašinom“.

Recepcioner/ka

Traži se obavezno poznavanje engleskog jezika (čitanje i pisanje), poslovna korespondencija, poznavanje rada na računaru. Radi se 7 dana u nedelji, 9 – 10 sati dnevno. Dužnosti su prijem gostiju hotela u Čanju, obrada podataka, rad u rezervacionim sistemima. Plata 800-900 evra.

Šanker

Od novog mladog šankera na plaži Jaz očekuje se da pravi kafe i servira pića, napominje se da nema koktela. Radi se puno radno vreme, plata je 700 evra plus bakšiš od konobara, uz obezbeđen smeštaj i dva obroka.

kafić, restoran
foto: Shutterstock, Ilustracija

Konobar

Konobar u Čanju može da dobije 1.000 – 1.100 evra mesečno, ako je komunikativan, pristojan, poznaje proces rada u restoranu i spreman je da radi 9 sati dnevno, 7 dana nedeljno. Njegov zadatak bio bi posluživanje gostiju u pansionskom restoranu u hotelu i a-la cart u hotelskoj bašti.

Radnik na bazenu i plazi

Snovi o ulozi čuvara plaže mogli bi da se ostvare ove godine u Ulcinju – traži se radnik na bazenu i plaži, plata je 550-600 €. Pritom nije potrebno iskustvo i obuka je obezbeđena, a od kandidata se očekuje komunikativnost, ljubaznost i spremnost na timski rad. Takođe je obezbeđen smeštaj i tri obroka, a pominje se i mogućnost napredovanja.

Hrvatska, Plaža, More
foto: shutterstock, Shutterstock

Hostesa

Traže se hostese za rad na više lokacija na crnogorskom primorju, ponuđena plata je 1.000 evra. U ovom oglasu ne pominje se radno iskustvo, ali se kao obavezni uslovi navode: pozitivan stav i ljubaznost prema gostima, dobre komunikacijske veštine, spremnost za timski rad, fleksibilnost i spremnost na rad vikendom i praznicima. Obezbeđen je smeštaj, besplatni obroci, rad u ugodnoj atmosferi na primorskoj destinaciji uz mogućnost napredovanja.

Kuvar

Kuvari standardno najviše mogu da zarade od sezonskog posla na primorju, a po trenutnim oglasima ove godine u Crnoj Gori nudi im se plata 1.500 – 2.000 €, uz smeštaj i hranu. Naravno, to ne može bez iskustva, a zanimljivo je da se plata od 2.000 evra nudi i mesaru, koji će u Budvi biti zadužen za giros i hamburgere.

Priprema i prodaja palačinki

Možda nikad niste radili u kuhinji, ali za ovaj posao u Petrovcu možete da se prijavite i bez ikakvog radnog iskustva. Plata je 700-850 evra (kako je napomenuto, to zavisi od meseca i dogovora sa poslodavcem), radno vreme 8 sati, a obezbeđeni su smeštaj i dva obroka.

Radnik na brzoj hrani

Pripreme salata, priprema mesa, sendviči, palačinke… To bi bio vaš posao kao radnika na brzoj hrani u Kotoru, za platu od 700 do čak 1.000 evra. Osam sati je radno vreme, obezbeđeni smeštaj i hrana.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track