Tržište retkih memorabilija Bitlsa ne pokazuje znake usporavanja, a retki rani singl pop grupe iz 1960-ih očekuje se da će biti prodat za do 9.000 funti (11.390 dolara) na aukciji u ponedeljak.

BBC javlja da demo ploča sadrži hit pesmu „Love Me Do“ sa pratećom numerom „PS. I Love you“, i da je jedna od samo 250 ikada štampanih na vinilu, štampanih za distribuciju muzičkim TV i radio stanicama pre objavljivanja ploče u oktobru 1962. godine.

BBC citira stručnjaka za vinil Roba Smija koji objašnjava da vrednost ploče leži u tome što je ime Pola Makartnija pogrešno napisano kao „McArtney“.

- Budući da je jedan od samo 250 primeraka, od ​​posebnog je interesa za kolekcionare Bitlsa, a pogrešno napisano ime Pola Makartnija je i autentično i samo po sebi zanimljivo - rekao je on.

Ploča će u ponedeljak biti stavljena na aukciju na Stacey’s Auctioneer’s Sale u Čelmsfordu, Eseks, Velika Britanija. Aukcijska kuća navodi da je prodaja privukla interesovanje kupaca iz celog sveta.

Love Me Do je bio debitantski singl Bitlsa, koji je dostigao 17. mesto kada je objavljen u oktobru 1962. godine. Popeo se na vrh američke top liste kada je objavljen tamo 1964, a takođe je bio na prvom mestu u Australiji i Novom Zelandu.

BiznisKurir/BIZLife