NOĆ ZA NEŠTO VIŠE OD 3.000 RSD NA SAMO NEKOLIKO SATI OD BEOGRADA: Prvi vikend juna prebukiran, za smeštaj u ovoj banji se otimaju
Foto: Shutterstock

NOĆ ZA NEŠTO VIŠE OD 3.000 RSD NA SAMO NEKOLIKO SATI OD BEOGRADA: Prvi vikend juna prebukiran, za smeštaj u ovoj banji se otimaju

Novčanik -

Na samo nekoliko sati vožnje od Beograda nalazi se Banja Vrućica, jedinstvena oaza 'u srcu prirode', kako glasi njen zvaničan logo jer su, pored lekovite vode, nestvarne šume njen glavni adut.

Banja Vrućica se nalazi u dolini reke Usore u gradu Teslić u Bosni i Hercegovini i jedna je od najpoznatijih i najposećenijih banjskih lokaliteta u ovoj zemlji. Ujedno je i najveći jer se banjski kompleks prostire na površini od 75 hektara.

Pored različitih terapijskih procedura za lečenje prvenstveno kardiovaskularnih i fizijatrijsko-reumatoloških oboljenja u Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica, posetioci mogu uživati u dva izvora pijaće vode kao i brojnim dodatnim sadržajima i sportsko-rekreativnim aktivnostima. To su, na primer, velnes centar, tereni za tenis, košarku i fudbal, uređeni parkovi i staze za šetanje u ukupnoj dužini od 7 kilometara i slično.

hotel, hotelska soba, soba
foto: Shutterstock

U Banji Vrućica se smeštaj najčešće rezerviše u nekom od četiri hotela, a ukupan kapacitet im je oko 1.000 ležaja. Takođe, postoji i veliki izbor apartmana.

Smeštaj u Banji Vrućica

Izbor smeštaja zavisi od cilja posete ovoj banji. Hoteli 'Kardinal' i 'Posavina' su primaran izbor onih koji dolaze turistički i žele da uživaju u vrhunskoj usluzi. Sa druge strane, 'Hercegovina' ima i status Specijalne bolnice za lečenje kardiovaskularnih bolesnika i prvenstveno je namenjen za osobe koje koriste zdravstvene programe, navedeno je na zvaničnoj stranici lečilišta. Preciziraju da se u suterenu hotela se nalazi terapijski blok, a direktno je povezana sa objektom 'Hercegovina blok B' u kojem se nalazi savremeni dijagnostički centar. I hotel 'Srbija' je pogodan za to jer se nalazi uz centralni terapijski blok.

Na Bukingu su mnogi apartmani već rezervisani, a ponuda preostalih slobodnih jedinica za prvi vikend u junu, na primer, pokazuje da se noćenje za 2 odrasle osobe može naći za 3.320 dinara uključujući naknade! Ovaj smeštaj se nalazi na oko kilometar od centra Teslića. Površina mu je oko 25 kvadratnih metara, a sadrži jedan bračni krevet, kupatilo i kuhinju. Slična cena smeštaja - 3.404 dinara - odnosi se na apartman u Banji Vrućici koji poseduje 2 kreveta (bračni i kauč na razvlačenje), s napomenom da takse iznose oko 291 dinar.

Uživanje, Odmor, Odmaranje, Relaksacija
foto: Shutterstock

Ima i luksuznijih varijanti. Na primer, za oko 6.000 dinara se može iznajmiti takozvani 'platinum luksuzni smeštaj' u samom centru grada.

U obližnjim mestima poput Jelaha ili Tešnja se mogu naći još povoljnije nekretnine za izdavanje.

Lekovita svojstva Banje Vrućice

Banja Vrućica je svoje ime dobila po ljekovitoj termo-mineralnoj vodi koja izvire na temperaturi od 38°C. Prema zvaničnim podacima, dvadesetih godina prošlog veka su urađena istraživanja u Visbadenu koja su dokazala da termomineralna voda Banje Vrućice pomaže pri lečenju i rehabilitaciji različitih oboljenja, ali su ta svojstva u narodu poznata već vekovima.

biznis.kurir.rs/Blic

Bonus video:

05:05

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja