DRŽAVA OBEZBEDILA 2 MILIONA DINARA ZA JEDAN BIZNIS: Prijavljivanje već počelo, novac se dobija bespovratno!
Foto: Shutterstock

podrška

DRŽAVA OBEZBEDILA 2 MILIONA DINARA ZA JEDAN BIZNIS: Prijavljivanje već počelo, novac se dobija bespovratno!

Novčanik -

Svi oni koji se bave starim i umetničkim zanatima mogu da se prijave do 23. aprila na konkurs Grada Zrenjanina za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju ovih poslova. Ovi poslovi podrazumevaju domaću radinost i za ovu godinu izdvojeno je ukupno dva miliona dinara.

Novac je namenjen za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine, opreme ili specijalizovanog alata za obavljanje poslova koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, za subvencionisanje troškova za repromaterijal, kao i računare i računarsku opremu.

heklanje, stari zanati, pletenje, Čačak, vezenje
foto: RINA

Za nabavku mašine, opreme ili specijalizovanog alata može se dobiti od najmanje 50.000 dinara do najviše 200.000, isto toliko je planirano i za nabavku računara i računarske opreme, dok će za repromaterijal biti odobreno od 30.000 do najviše 200.000 dinara.

Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno.Prvi ovakav konkurs raspisan je 2023, kada je iz gradskog budžeta izdvojen isti iznos kao ove godine, a pravo na bespovratna sredstva ostvarilo je sedam korisnika.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track