PREVARANTI USPELI DA OJADE JOŠ JEDNU ŽRTVU ZA 1.200 €: Nasamarili ga na jednostavan način, dao im sve podatke jednim klikom
Foto: Shutterstock

pazite se

PREVARANTI USPELI DA OJADE JOŠ JEDNU ŽRTVU ZA 1.200 €: Nasamarili ga na jednostavan način, dao im sve podatke jednim klikom

Novčanik -

Juče je u Policijskoj stanici Karlovac s ispostavom Vojnić primljena kaznena prijava muškarca (27) koji je od nepoznatog počinitelja na mobilnom telefonu primio obaveštenje putem lažne SMS poruke da mu je pristigao paket, ali da preko primljene poveznice internetskog preglednika uplati dodatne troškove dostave kako bi pošiljka mogla da se isporuči, javlja Policijska uprava.

Kako navode, preglednik ga je preusmerio na lažnu stranicu trgovačkog društva koja se bavi dostavom paketa, pišu 24 sata.

- Na navedenoj stranici uneo je podatke sa svoje bankovne kartice i ubrzo nakon toga utvrdio da je s njegovog računa skinut iznos veći od 1.200 evra - javlja policija koja sprovodi kriminalističko istraživanje ovog događaja.

platna kartica, kartica
foto: Profimedia

Građane ponovo upozoravaju na potencijalne prispele SMS poruke prevaranata.

- Iako policija učestalo upozorava građane na ovakve i različite oblike prevara putem interneta i ovom prilikom ponovo pozivamo građane na dodatan oprez i na opasnost davanja ličnih i finansijskih podataka nepoznatim osobama. Preporučujemo građanima da ne daju tražene podatke, pogotovo ne podatke sa poleđina svojih debitnih i kreditnih kartica, te da zaprimljene lažne SMS poruke obrišu, a poveznice u njima ne otvaraju.

kurir.rs/Poslovni dnevnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track