BANKE NA METI HAKERA, ŠALJU HITNA PISMA KLIJENTIMA: Popunite anketu i osvojite 10.000! Ne nasedajte, reč o prevari! (FOTO)
Foto: Shutterstock

OPREZ

BANKE NA METI HAKERA, ŠALJU HITNA PISMA KLIJENTIMA: Popunite anketu i osvojite 10.000! Ne nasedajte, reč o prevari! (FOTO)

InfoBiz -

Ukoliko vam u ime vaše banke stigne poruka da popunite anketu radi dobijanja bonusa, ne nasedajte, u pitanju je nova prevara!

Naime, na društvenim mrežama brojni građani naveli su da su dobijali poruke od svojih banaka. U porukama se navodi da banka obeležava jubilej, te da će "obradovati" korisnike koji popune kratku anketu, kao i da će oni koji to učine dobiti bonus 10.000 dinara, kao i da će učestvovati u nagradnoj igri za osvajanje mobilnog telefona.

- Poštovani klijenti, zahvaljujemo vam na korišćenju usluga naše banke. Naša banka proslavlja 10 godina i želimo da podelimo sa vama praznično raspoloženje. Odgovorite na nekoliko pitanja, podelite svoje iskustvo o korišćenju našom bankom i garantujemo vam prijatan bonus. Svaki učesnik dobija bonus u iznosu od 10.000 RSD, a među svim učesnicima biće izvučeno 1.000 mobilnih telefona - navodi se u porukama koje su dobijali neki građani.

banka, prevara
foto: Printscreen Instagram serbialive_beograd

Banke su upozorile svoje korisnike da su se pojavili lažni profili koji koriste logo i ime banke.

- Pozivaju korisnike da, povodom obeležavanja jubileja, popune lažnu anketu kako bi ostvarili pravo na navodnu novčanu nagradu kao i navodnu nagradu u vidu mobilnih telefona. U cilju bezbednosti, molimo vas da ne pristupate ovoj anketi i ne ostavljate lične podatke - navodi se u upozorenju pojedinih banaka.

Bonus video:

01:30

NARODNA BANKA OBJAVILA CILJ DO 2026. GODINE! Bušatlija analizira: Iznenađen sam, naša ekonomija ne može da PODNESE tu inflaciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track