U SRBIJI GA IMA SVAKA KUĆA NA SELU, A NEMCI NA AKCIJI ZA OVO DAJU 8 €! Stoji li na polici gde je toalet papir?
Foto: Printscreen/YouTube

idealan za potpalu

U SRBIJI GA IMA SVAKA KUĆA NA SELU, A NEMCI NA AKCIJI ZA OVO DAJU 8 €! Stoji li na polici gde je toalet papir?

Novčanik -

Na društvenoj mreži TikTok objavljen je video koji prikazuje kako je paket od 450 grama oklasaka, odnosno ostatka klipa kukuruza, na nemačkim policama na akciji i umesto 9,99 evra košta 7,99 evra (oko 940 dinara).

U njemu je oko 15 oklasaka dužine oko osam centimetara.

kukuruz, šake
foto: Profimedia

IDEALAN ZA POTPALU

Reč je o Landman brendu koji prodaje različite vrste roštilja, pribor i sve vezano uz roštiljanje. Na svojim su stranicama istakli kako je ovo idealan materijal za potpalu jer je reč o obnovljivom materijalu te da gore i do 12 minuta. Takođe su prikladni i kao potpala za kamin.

Oklasak je nusproizvod koji nastaje od kukuruza. Koristi se kao sirovina za grejanje, potpalu, ali se nekada koristio i u druge svrhe.

Kako se letos takođe na TikToku pojavio snimak gde se vidi koliko je tada koštalo pakovanje kočanjika, usledili su zanimljivi komentari korisnika ove društvene mreže.

"Šta će im? Za potpalu?", "Stoji li ova roba na polici gde je toalet papir? "Pa nije valjda da su ostali bez toalet papira?!", "Čemu služe", "Imam u selu šleper ovoga, nisam znao da sam milioner", neki su od komentara.

"Neko vreme sam na selu, ima to svojih mana, ali šta se sve na selu ne plaća, kupuje ili šta se sve u gradu kupuje, a na selu je džabe a razdaljina npr. 5 km... Došli drugari da roštiljamo i kupili ćumur, a ja imam granja da ispečem vola a za još deset mogu da skupim", dodao je drugi korisnik.

U komentarima nam možete otkriti i kako vi zovete ovaj ostatak klipa kukuruza - ajdamak, kočanjika, šepurina, čokanj ili nekako sasvim drugačije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja