JEDAN POSAO NE ZAHTEVA NI DIPLOMU, NI ISKUSTVO, A PLATA IDE I DO 300.000: Omogućena obuka, potrebno je samo da imate OVE veštine!
Foto: Shutterstock

plata bogovska

JEDAN POSAO NE ZAHTEVA NI DIPLOMU, NI ISKUSTVO, A PLATA IDE I DO 300.000: Omogućena obuka, potrebno je samo da imate OVE veštine!

Novčanik -

Na sajtovima za oglašavanje poslova sve češće se nalaze oglasi gde se za manje kvalifikovane poslove nude znatno veće plate od prosečne. Diploma fakulteta i posebno zanimanje više nisu preduslov za visoka primanja, već za veštine, koje mogu da se nauče i kod kuće, poslodavci su spremni da plate i nekoliko hiljada evra.

Nedostatak radne snage u Srbiji imao je veliki uticaj na plate u pojedinim industrijama, u tome su najbolje prošli oni koji poseduju neke veštine ili zanate. Ona zanimanja koja su bila najpotcenjenija, danas su među najplaćenijim, a razlog je što se takvi radnici veoma teško nalaze.

novac
foto: MONDO/Uroš Arsić

Plata za prodajnog operatera do 300.000 dinara

Operateri onlajn prodaje od poslodavaca imaju ponudu za platu od 70.000 do 300.000 dinara, bez obzira na to što za ovaj posao ne postoji konkretno školovanje, već samo obuka, koja je obezbeđena od strane poslodavca. Ali, neke veštine, koje se od budućeg zaposlenog očekuje da poseduje, jesu veštine koje su univerzalne za veći broj poslova.

Stoga, očekuje od radnika da poseduje sposobnost pregovaranja, prezentovanja, aktivnog slušanja sagovornika, kao i da brzo uči i usvaja nova znanja. Mora da bude usmeren na rezultat, a i da ima smisla za analitičnost, da je strpljiv, uporan i sposoban da radi kako sam, tako i u timu.

Takođe, ova pozicija zahteva i osnovno poznavanje rada na računaru, a pošto je praktična obuka omogućena, prethodno radno iskustvo nije neophodno za obećanu platu.

operater, operateri, Kol Centar, Dispečarski Centar, dispečari, dispečar
foto: Shutterstock

Napredovanje i posao bez stresa

Onlajn prodaja poslednjih godina jedan je od veoma dobro plaćenih zanimanja, jer pored plate, zaposleni neretko dobija i procenat od postignutog rezultata. Tako i poslodavac u ovom oglasu navodi "ovladajte odlično plaćenim zanimanjem", pozivajući zainteresovane da se prijave na konkurs.

Osim primamljive plate, poslodavac nudi i priliku za napredovanjem, a kao dodatnu motivaciju navodi da postoje česta putovanja i bonusi, kao i da ova radna pozicija ne izaziva stres, jer se radi o profesionalnim kupcima, a ne o fizičkim licima.

novac, dinari, pare
foto: Shutterstock

Na najposećenijim portalima za potražnju poslova i zainteresovanih radnika, trenutno je aktuelno više oglasa za call operatera. Međutim, iako za većinu nije potrebno ni iskustvo, zavisno od klijenata poslodavca, za određene će biti potrebno dobro poznavanje nekog stranog jezika.

kurir.rs/blic.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track