JEDAN BRITANAC TVRDI DA JE OVO NAJJEFTINIJI GRAD U HRVATSKOJ: Pivo sam popio za manje od 2 €, a evo koliko koštaju pica i sladoled
Foto: Profimedia

može i ovako

JEDAN BRITANAC TVRDI DA JE OVO NAJJEFTINIJI GRAD U HRVATSKOJ: Pivo sam popio za manje od 2 €, a evo koliko koštaju pica i sladoled

Novčanik -

Dok se mnogi strani turisti zgražaju nad visokim cenama u Hrvatskoj, jedan Britanac koji trenutno boravi na Hvaru, pronašao je, tvrdi, najpovoljniji grad u ovoj zemlji.

Mediji su prepuni priča o tome kako su cene u Hrvatskoj skočile u nebo: turisti se žale na ležaljke od 40 evra, sladolede od 5 evra, pice od 20 i pivo od 9 evra. Cene su porasle, kaže Pol Bredberi, ali dodaje da je to izuzetak, a ne pravilo. Zato je poželeo da pronađe upravo suprotno - dalje od turističkih žarišta, mesto na kojem pica, pivo i sladoled ne košta bogatstvo, a možda i najjeftiniji grad u Hrvatskoj.

- Nedavno sam posetio bar u Dalmaciji gde je 0,5 litarska flašica Karlovačkog piva stajala četiri evra. Kupovna cena za taj proizvod je 1,05 evra s PDV-om. Onda sam otkrio da se u baru samo 30 minuta vožnje od Zagreba pivo može pazariti za iznenađujuće niskih 1,80 evra, napisao je Bredberi u svom tekstu.

Kaže da celog leta u Hrvatskoj nije vidie nešto tako jeftino kao u Oroslavju, gde se, kaže, pica može pojesti za samo 7,20 evra, veliko pivo je 1,80, a kugla sladoleda 1,20 evra.

On se pita da li je Oroslavje, koje se nalazi na 30 kilometara od Zagreba, najjeftiniji grad u Hrvatskoj i da li je moguće za picu, pivo i sladoled dati za manje od 10,20 evra.

kurir.rs/jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track