VOZAČI, NEĆE VAM VIŠE PASTI NA PAMET OVO DA RADITE Ako prekršite pravilo stiže "čestitka" od 50.000! Nema opravdanja ni kod sudije
Foto: Shutterstock

oprezno

VOZAČI, NEĆE VAM VIŠE PASTI NA PAMET OVO DA RADITE Ako prekršite pravilo stiže "čestitka" od 50.000! Nema opravdanja ni kod sudije

Novčanik -

Menja se Zakon o bezbednosti saobraćaja, a nepoštovanje određenih propisa povlači kazne u iznosu od 50.000 dinara!

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojim se, kako se navodi u saopštenju "štite ekonomski interesi zemlje i doprinosi boljoj bezbednosti saobraćaja."

Ove izmene podrazumevaju pooštravanje kazne za nepoštovanje znaka "obavezan smer" za teretna vozila koja u tranzitu kroz Srbiju izbegavaju korišćenje auto-puta zbog naplate putarine, čime značajno štete putevima nižeg reda i ujedno ugrožavaju bezbednost saobraćaja na tim deonicama.

Putarina za celu deonicu autoputa Subotica-Beograd-Preševo iznosi 14.470 dinara, a predložena najviša kazna je 50.000, odnosno 25.000 dinara, ukoliko se plati u roku od osam dana od dana prijema kazne. Kazna će se odnositi na teretna vozila koja u tranzitu kroz Srbiju izbegavaju korišćenje auto-puta, upravo zbog naplate putarine.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja