STIŽE JOŠ PO 20.000 DINARA! Evo kome se povećavaju primanja i šta je potrebno! MINISTARKA KISIĆ DALA PODRŠKU!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

svaka čast

STIŽE JOŠ PO 20.000 DINARA! Evo kome se povećavaju primanja i šta je potrebno! MINISTARKA KISIĆ DALA PODRŠKU!

Novčanik -

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i predsednik opštine Mionica Boban Janković prisustvovali su obeležavanju meseca roditeljstva koji je prvi put održava u Mionici.

- Osećam ogroman ponos, jer smo se okupili svi oko pravih porodičnih vrednosti. Hvala ministarki Kisić što je sa nama i što prepoznala značaj svega što radimo za mioničke porodice - kazao je Janković i dodao:

- Kroz razne programe podržavamo decu i roditelje i nastavićemo da brinemo o porodicama. I zato ćemo novčanu naknadu za svaku rođenu bebu povećati sa 40 na 60 hiljada dinara, a prva rođena beba dobija 80 hiljada dinara. A u planu je još pogodnosti. Mionica je porodica koja ima budućnost.

Ministarka Darija Kisić u Mionici
Ministarka Darija Kisić u Mionicifoto: Opština Mionica

Opština Mionica sprovodi mere podrške porodicama kroz besplatne knjige, besplatna auto sedišta, kolica za bebe, besplatan prevoz za đake, besplatne časove u Centru za obrazovanje i razvoj, besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, nagrade za vukovce, novčanu podršku...

Ministarka Kisić je pohvalila mere podrške koje sprovodi lokalna samouprava:

- Mionica je primer odlične prakse koja obeležava čitav mesec porodice kroz niz izuzetnih aktivnosti. Iz Mionice šaljemo najlepšu poruku važnosti porodice, nasmejane dece, ponosnih i divnih roditelja.

Projekat "Podsticajno roditeljstvo" opština Mionica realizuje u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, Stalnom konferencijom gradova i opština i Unicefom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja