KAFA 230, PIVO VIŠE OD 400 DIN! Turisti iz Srbije razmenili cene iz popularnog letovališta u Grčkoj: Za porciju girosa HILJADARKA
Foto: Shutterstock

sezona još nije počela

KAFA 230, PIVO VIŠE OD 400 DIN! Turisti iz Srbije razmenili cene iz popularnog letovališta u Grčkoj: Za porciju girosa HILJADARKA

Novčanik -

Grčka je jedna od omiljenih destinacija turista iz Srbije, a kako se bliži sezona godišnjih odmora, svi govore o cenama, kako aranžmana tako i osnovnih namirnica.

Tako turisti iz Srbije koji su se već našli na nekim popularnim destinacijama u Grčkoj uveliko dele i komentarišu cene po društvenim mrežama.

Sada je na red došla Leptokarija, a uz objavu fotografije sa cenama u jednom plažnom baru u Fejsbuk grupi Grčka info, turista iz Srbije je napisao da su "ništa veće i sasvim korektne" u odnosu na prethodnu godinu.

Tako je nes kafa 3 evra, kapućino 3,5, espreso i grčka kafa po 2 evra, dok je pivo 0,3 - 3 evra, a 0,5 - 4 evra.

Što se tiče cene hrana u ovom plažnom baru, kako se vidi na fotografiji, hamburger je 4 evra, klub sedvič 7, grčka salata 7,5, a porcija girosa 8,5 evra.

"Ovo su predsezonske cene, dići će ih za par dana", naveo je jedan član Fejsbuk grupe Grčka info.

"Pričao sam sa vlasnikom, cene su iste tokom cele sezone", objasnio je autor fotografije.

Jedna turistkinja je napisala da uz hranu/piće ide i ležaljka.

"Pa ovo je sve na obali pod suncobranima. Nije na ulici stojećki. Korektno", dodala je druga članica grupe.

Turisti su razmenjivali i cene svakodnevnikh namirnica u ovom popularnom letovalištu, te je tako jedan član grupe u komentarima napisao da je paradajz 1 evro, isto toliko koštaju krastavac i šargarepa, kao i limun, jagode i paprike.

Jabuke su 1,60, a krompir 1,29 evra. Beli luk se prodaje po 0,50 po komadu, dok je pirinač 1,40, a orada 10 evra.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track