AKO STE KUPILI KOŽNU JAKNU NA LETOVANJU U TURSKOJ, MORATE ZNATI OVO: Mnogi strahuju od carine, građani savetuju šta da radite!
Foto: EPA/ Michael Reynolds

kontrola

AKO STE KUPILI KOŽNU JAKNU NA LETOVANJU U TURSKOJ, MORATE ZNATI OVO: Mnogi strahuju od carine, građani savetuju šta da radite!

Novčanik -

Tokom letovanja u Turskoj mnogi Srbi vole i da pazare sve i svašta, od začina, čajeva, garederobe, do kožnih jakni!

Međutim, pojedini se plaše da će im carinici oduzeti tu robu.

- Treba mi savet, i četvrtak se vraćamo iz Kemera za Srbiju. Kupili smo suprug i ja po kožnu jaknu i čajeve na meru. Zanima me kako je najbolje da spakujem jakne (zajedno-odvojeno), da li može da bude problema na aerodromu, tipa carina i slično, šta je zabranjeno iznositi iz zemlje bez obzira na to što se može kupiti bilo gde - upitala je jedna gospođa na društvenim mrežama u grupi "Turska info - putnici".

Žena traži savet
Žena traži savetfoto: Printscreen Facebook

Korisnici društvenih mreža naveli su da uglavnom nisu imali problama na aerodromu i da im nisu trkeljisali kofere.

- Nema nikakvih problema na njihovoj granici, ja godinama idem i nikada i nikada nisam imala problema - navodi se u jednom od komentara.

Pojedini su je savetovali da skine etikete.

- Kada se vraćate obično je gužva na aerodromu i samo puštaju ljude da prolaze! Prošle godine smo preneli svašta kupljeno u Turskoj. Čajeve, masline, maslinovo ulje, peškire, dukseve. Opušteno - dodaje se u komentarima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:34

SRPKINJA PROŠLA PAKAO NA LETOVANJU U TURSKOJ! Platila letovanje, uzeli joj pare za gorivo a dočekala je POSTELJINA UMRLJANA KRVLJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja