RADNICIMA PO 20.000 € ZA STAN I DODATNIH 7.000 ZA BOLJI ŽIVOT! Upravni odbor aerodroma doneo odluku o novčanoj pomoći zaposlenima
Foto: Shutterstock

ALAL VERA

RADNICIMA PO 20.000 € ZA STAN I DODATNIH 7.000 ZA BOLJI ŽIVOT! Upravni odbor aerodroma doneo odluku o novčanoj pomoći zaposlenima

Nekretnine -

Upravni odbor Aerodroma Crne Gore usvojio je Pravilnik o finansijskoj podršci u rešavanju stambenih potreba i poboljšanju uslova stanovanja zaposlenih, prenose Vijesti.

Pravilnikom su jasno definisani uslovi koji moraju biti ispunjeni za ostvarivanje ovog prava, a ključno je da zaposleni ima najmanje pet godina neprekidnog radnog staža.

Iznos koji će biti dodeljen kao podrška rešavanju stambenog pitanja je maksimalno 20.000 evra, dok je iznos za poboljšanje uslova života maksimalno 7.000 evra.

Članovi odbora nemaju pravo da konkurišu za novčanu podršku po ovom osnovu. Generalni direktor ACG Roko Tolić kaže da svaka uspešna kompanija svoje rezultate bazira na zadovoljnim zaposlenima.

- Ovo je korak u tom pravcu. Ništa epohalno nije urađeno i znam da će biti onih koji će reći da jedna lasta ne pravi proleće, ali ovo je simbolički važan potez. Uskoro sledi potpisivanje novog Kolektivnog ugovora. Siguran sam da će ACG ostati jedna od najuspješnijih kompanija u zemlji - rekao je Tolić.

Kurir.rs/Poslovni.hr./Prenela S. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja