STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE, EVO KO IMA PRAVO! Javni konkursi za projekte vredne 1,35 milijardi dinara trajaće do 23. septembra
Foto: Shutterstock

dobre vesti

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE, EVO KO IMA PRAVO! Javni konkursi za projekte vredne 1,35 milijardi dinara trajaće do 23. septembra

Novčanik -

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine objavila je dva nova javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, a za finansiranje i sufinansiranje projekata, obezbeđeno je ukupno 1,35 milijardi dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 650.000.000 dinara, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 23. septembra.

Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i rehabilitaciju javnih puteva, uključujući i prateću infrastrukturu u javnoj svojini, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Kako se navodi, za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog snabdevanja vodom, kao i upravljanja otpadnim vodama, zaštitu voda i životne sredine uopšte, na javnom konkursu koji je objavljen danas, za vodosnabdevanje i zaštitu voda obezbeđeno je 700.000.000 dinara.

Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po javnom konkursu, namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Detaljne informacije o objavljenim konkursima, kako se navodi u saopštenju, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i Pokrajinske vlade.

Kurir.rs/Dnevnik.rs/Prenela S. Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja