SELO NA JUGU SRBIJE DOBILO SVOJU VERZIJU FORMULE 1: Hala propalog poljoprivrednog kombinata sada okuplja ljubitelje brze vožnje
Foto: Printscreen/RTS

ideja 4 momka

SELO NA JUGU SRBIJE DOBILO SVOJU VERZIJU FORMULE 1: Hala propalog poljoprivrednog kombinata sada okuplja ljubitelje brze vožnje

Nekretnine -

Kako bi približili čari automobilizma ljudima na jugu Srbije, četvoro mladih zaljubljenika u ovaj sport otvorilo je prvi karting centar u ovom delu zemlje, u selu Bošnjace kod Lebana. Za manje od mesec dana postao je prava atrakcija i mesto zabave za mlade bez obzira na tropske temperature.

Brzina, koncentracija, refleksi, adrenalin na maksimumu. Ko je bar jednom vozio karting zna o kakvom se osećaju radi. Milan, Darko, Miloš i Ranko pravi su zaljubljenici formule jedan i draftinga. Ideju da otvore prvi karting centar realizovali su u selu Bošnjace kod Lebana. Hala propalog agrarnog kombinata sada je mesto okupljanja mladića željnih izazova.

Bošnjace karting
foto: Printscreen/RTS

- Ljudi dolaze, oduševljeni su. Planiramo pošto je na zatvorenom prostoru da radimo i zimi tako da su dobro došli svi sa juga Srbije naravno i šire - kaže Darko Veličković Baća, iz Karting centra Bošnjace.

U karting centru ništa se ne prepušta slučaju. Bezbednost je na prvom mestu. Sve predviđene procedure moraju da se poštuju da bi uživanje bilo potpuno.

- Automobilizam je dosta nepoznata stvar na jugu Srbije i onda smo pokušali da približimo Moncu i druge staze na zapadu u malom, da automoblizam pokrenemo da imamo mlade nade - navodi Miloš Mladenović, iz Karting centra Bošnjace.

Karting centar radi manje od mesec dana, a Bošnjace se već pročulo. Zaljubljenici brzine dolaze iz Niša, Prokuplja, Vranja naravno i iz Leskovca. Ima po godinama mladih, ali i iskusnih vozača kojima se ova staza i te kako sviđa:

- Mnogo je zabavna staza, ima puno krivina baš se brzo vozi.

Bošnjace karting
foto: Printscreen/RTS

- Došli smo ovde da probamo i mogu da vam kažem da je sasvim ok, adrenalinski šok je uvek tu.

- Karting centar kod nas je pravi hit ovoga leta za klince i mislim da je pun pogodak - kažu zadovoljni posetioci.

Na jednoj trci formule 1 vrhunski asovi mogu da izgube nekoliko kilograma težine. Zbog čega je to tako najbolje vidite za samo deset minuta vožnje kartingom. Milan, Darko, Miloš i Ranko pioniri su ovog sporta na jugu Srbije. Ne zadovaljavaju se postignutim. Imaju nove ideje. Sledeći projekat velika karting i drafting staza u Leskovcu na otvorenom kod nekadašnjeg motela Atina.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

biznis.kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track