CRNOGORCI DOBIJAJU NOVI KOMPLEKS NA PRIMORJU: U prvoj fazi biće uloženo 1,4 milijarde € - penzioneri nikad srećniji, a evo i zašto
Foto: Shutterstock

prvi u svetu

CRNOGORCI DOBIJAJU NOVI KOMPLEKS NA PRIMORJU: U prvoj fazi biće uloženo 1,4 milijarde € - penzioneri nikad srećniji, a evo i zašto

Nekretnine -

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Crne Gore najavilo je investiciju britanske kompanije, koja bi trebalo da gradi samoodržive komplekse širom zemlje i planira da u prvoj fazi u to uloži oko 1,4 milijarde evra.

Kompanija FLH (Future Living & Hospitality Ltd) planira razvoj jedne čitave zajednice koja će primiti 5.000 starijih građana i 3.000 gostiju, uz podršku 2.400 zaposlenih, preneo je RTCG. Ovo će učiniti da Crna Gora bude prva koja će izgraditi ovakav projekat u svetu.

Kako navode u Ministarstvu, ideja investitora je izgradnja potpuno samoodrživog sela, koje će proizvoditi sopstvenu vodu, energiju, hranu, uz maksimalno poštovanje prirode, ekoloških principa i održive ekonomije, a projekat će, pre svega, biti posvećen penzionerima.

Penzioneri
foto: Profimedia

Ministar Janko Odović sastao se sa predstavnicima FLH-a kako bi razgovarali o ovim planovima za investiranje u rastući turistički sektor u Crnoj Gori.

On je naglasio da će početna faza projekta doneti ulaganje od približno 1,4 milijarde evra, što će pored ostalog dovesti i do otvaranja novih radnih mesta, piše B92.

Ovaj projekat biće prvi u svetu koji je će biti izgrađen u skladu sa Agendom 2030 Ujedinjenih nacija o održivom razvoju, navodi medij.

BiznisKurir/BIZPortal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track