DODELJENO JOŠ 155 KUĆA SA OKUĆNICOM U SELIMA SRBIJE: Mladi sve više uživaju u ovakvim naseljima - oduševljeni onim što su dobili
Foto: Shutterstock

DODELJENO JOŠ 155 KUĆA SA OKUĆNICOM U SELIMA SRBIJE: Mladi sve više uživaju u ovakvim naseljima - oduševljeni onim što su dobili

Nekretnine -

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je, nakon što je u Palati Srbija dodeljeno još 155 kuća sa okućnicom u selima širom Srbije, da su visoko obrazovanje i ideje dobitnika u vezi sa onim čime će se baviti obeležile potpisivanje ugovora.

- Ovoga puta useljavamo kuće u selima 49 lokalnih samouprava, prednjači Sombor na severu, a na jugu Vladičin Han, Surdulica, Merošina. Prosek godina ljudi koji konkurišu je ponovo nešto ispod 30 godina - kazao je Krkobabić, a prenosi Beta.

On je istakao da broj zahteva raste.

Kako je naglašeno, današnjim potpisima, krov nad glavom dobilo je još 226 odraslih i više od 90 mališana, a svi su priželjkivali sopstveni dom i mnogi od njih imaju sjajne poslovne ideje.

- Pronašli smo prelepu kuću u zrenjaninskom selu Aradac, koja je izgrađena u etno-stilu i čim smo je videli, znali smo da je to mesto gde ćemo podizati porodicu - kazala je Jelena Radan, koja sa suprugom Nemanjom u septembru očekuje prvu bebu.

Sasomange, pejzaš, proleće, Srbija, selo
foto: Shutterstock

Kako je navela, dobili su i oko 14 ari placa.

- Jedva čekam da uredim dvorište sadnicama cveća i voća, ali planiramo i da se bavimo poljoprivredom. Suprug je električar i ima posao, ja sam završila Fakultet tehničkih nauka, ali smo nakon zajedničkog života u Novom Sadu shvatili da želimo da živimo na selu - kazala je Radan.

Novinarka Marija Nikolić iz rodne Niške Banje seli se u selo kod Gadžinog Hana gde planira da se bavi etno-turizmom.

- Inače imam onlajn magazin i nisam vezana za mesto, pa se iskreno radujem da gradski život zamenim seoskim. Imam mnogo ideja, možda i da nastavim porodični biznis gajenja lekovitog bilja i pokretanja svoje kozmetičke linije -rekla je Marija.

selo, srpsko selo, srpska kuća
foto: Shutterstock

Ona je istakla da ovakva podrška države mnogo znači.

- Daje vetar u leđa mladima koji imaju i volju i spremni su da vredno rade za sopstvenu budućnost - rekla je ona.

Među porodicama koje odlaze u naselja širom Srbije, od Sombora do Vladičinog Hana, Kosjerića i Pirota, ima ih i sa petoro, šestoro, pa i osmoro dece.

U selu Kruščić, u Opštini Kula, obezbeđen je dom za devetočlanu, a u selima Kikinde i Zrenjanina skućiće se dve sedmočlane porodice.

Kako je navedeno, ukupan broj kuća, koje su uz pomoć države dobile nove vlasnike, bliži se trihiljaditoj.

BiznisKurir/Biznis.rs

Bonus video:

02:20

SUKOB MIŠLJENJA OKO TRŽIŠTA NEKRETNINA! Stručnjaci u diskusiji oko života u selu i gradu: Da li se očekuje pad cena stanova?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja