TOP 3 PREDLOGA ZA KUPOVINU KUĆE DO 20.000 €: Od nekretnine na Kosmaju do porodične kuće u okolini Niša
Foto: Shutterstock

TOP 3 PREDLOGA ZA KUPOVINU KUĆE DO 20.000 €: Od nekretnine na Kosmaju do porodične kuće u okolini Niša

Nekretnine -

Jeftinih kuća na tržištu nekretnina je svakog meseca sve više, sudeći po sadržaju oglašivača. Ukoliko ste od onih koji planiraju da kupe svoj kutak u koji će dolaziti povremeno na odmor ili možda i živeti u nekom periodu života, a da pritom ne potroši svu životnu ušteđevinu (ili se još zaduži), ovo su TOP tri predloga za kupovinu nekretnine do 20.000 evra.

Kuća na prodaju ima širom Srbije. Nekretnine koje se prodaju za mali iznos najčešće su male kvadrature i potrebno im je renoviranje. Ta dodatna ulaganja mahom nisu velika, a ukoliko ima potrebne za ozbiljnijim radovima, vlasnici najčešće naglase prilikom oglašavanja.

Ovo su tri jeftine kuće koje su oglašene na jednom sajtu za nekretnine.

Kuća u Gadžinom Hanu 16.000 evra

Oglas za prodaju ove nekretnine je svež, odnosno postavljen je početkom juna tekuće godine. Kuća ima od 90 kvadrata, a nalazi se na placu površine 579m2 u selu Donji Dušnik. Asfaltni put je u blizini. Sastoji se od ulaznog hodnika, dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom, dve spavaće sobe i kupatila. Kuća je odmah useljiva, ali, kako se može videti na fotografijama sa sajta, nije nameštena, što je to prepušteno budućem vlasniku.

Cena nekretnine je 16.000 evra, a vlasnik je podvukao da je kuća uknjižena i da se očekuje kupovina gotovinskim plaćanjem.

stan, zgrada, kupovina stana, nekretnine, nekretnina, kuća
foto: Shutterstock, Ilustracija

Kuća u Koraćici 18.000 evra

Vlasnik je naveo da se radi o vikendici na obroncima Kosmaja. Površina kuće je 38m2, a uz nju dolazi plac od 16 ari. U objektu niko ne boravi već duže vreme, pa je naglašeno da su potrebna ulaganja. Od prostorija ima spavaću sobu, kuhinju sa trpezarijom i kupatilo.

"Plac lep, popunjen šumom, sa potočićem na dnu placa. Lokacija je odlična, vrh Kosmaja na 1,5 km, centar Mladenovca na 10 km, manastir Pavlovac iz 14 veka u blizini", stoji u oglasu. Dalje dodaju da je autobuska stanica na 200 metara od objekta.

Kuća u Gornjoj Toponici 19.300 evra

Površina ove kuće na prodaju je 46m2. U pitanju je prizemni objekat standardne gradnje, a se sastoji od ulaznog hodnika, gde je predviđena kuhinja, dnevne sobe, spavaće sobe, kupatila i ostave. Na sajtu je još navedeno da se uz kuću prodaju i dva vanknjižna objekta površine oko 50 m2. Objekat je odmah useljiva, što je dobra vest za one koji žele da žive u Nišavskom okrugu.

Prema podacima RGZ iz marta, ukupno jе izvršеno 121.627 kupoprodaja na tržištu nеpokrеtnosti u prеthodnoj godini, što jе za 15,7 odsto višе u odnosu na 2019. prе izbijanja pandеmijе korona virusa i za 13 odsto manjе nеgo u 2022. godini. U ukupnom prometovanju kuće su zauzele 13 odsto.

(Kurir.rs/Blic biznis)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja