PRODAJNI CENTAR AUTO GIGANTA NIČE U SUSEDSTVU: Otvoren za posetioce za manje od mesec dana, prostiraće se na skoro 24.000 kvadrata
Foto: Shutterstock

PRODAJNI CENTAR AUTO GIGANTA NIČE U SUSEDSTVU: Otvoren za posetioce za manje od mesec dana, prostiraće se na skoro 24.000 kvadrata

Nekretnine -

Porše Sarajevo gradi i privodi kraju izgradnju novog prodajnog centra u Blažuju, a njegovo otvaranje se očekuje 1. jula.

Objekat se nalazi na adresi Mali Kiseljak 6A u Blažuju, na području opštine Ilidža. Otvara se 1. jula, ali investitor Porše Imobilien BH Sarajevo navodi i da će salon Škode zbog logističkih razloga raditi od 10. juna.

Investicija je vredna više od deset miliona maraka.

U salonu će se naći brendovi Škoda, Folksvagen putnička i komercijalna vozila, Audi, Porše, Cupra i Seat, kao i brend polovnih vozila Das VeltAuto. Na ovoj lokaciji biće smeštene i servisne radionice, kao i nova farbara i maloprodajna uprava.

Sarajevo
foto: Shutterstock

Nakon završetka ovog prodajno-servisnog centra, kompletan tim od 90 zaposlenih iz maloprodajnog objekta Porše Sarajevo preseliće se na novu lokaciju u Blažuju.

Centar se prostire na površini od 5.611 kvadratnih metara, a površina zemljišta je 23.598 kvadratnih metara. To je jedan od najvećih i najmodernijih objekata ove vrste u ovom delu Evrope i usklađen je sa vodećim ekološkim i bezbednosnim standardima.

Porše
foto: Shutterstock

- O kakvim standardima je reč, možda najbolje govori podatak da je za grejanje i hlađenje zgrade već ugrađen sistem od 46 kilometara cevi postavljenih ispod poda cele zgrade. Navedeni sistem koristi toplotu zemlje, ubrizgava je u sistem grejanja i hlađenja i kao takva se prvi put primenjuje u Bosni i Hercegovini toplotne pumpe koje koriste električnu energiju, tako da će se koristiti inteligentna rasveta, Instaliran je sistem za upravljanje ventilacijom i hlađenjem, koji se može kontrolisati lokalno, ali i sa velike udaljenosti, kako bi se smanjila ukupna emisija CO2, za proces farbanja će se koristiti CNG, odnosno BioCNG - naveo je Porše.

biznis.kurir.rs/Klix

Bonus video:

06:40

VELIKA VEST ZA SRBIJU! Pored Škode stiže još jedan INDUSTRIJSKI GIGANT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track