NA NEKOLIKO SATI OD PRESTONICE CVETA STANOGRADNJA: Ovaj grad se užurbano razvija, u centru gotovo da nema mesta za nove objekte
Foto: Shutterstock, Ilustracija

GRADI se

NA NEKOLIKO SATI OD PRESTONICE CVETA STANOGRADNJA: Ovaj grad se užurbano razvija, u centru gotovo da nema mesta za nove objekte

Nekretnine -

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti.

- Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti.

U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a počeli su i radovi na izgradnji stambene zgrade u Dositejevoj ulici. Sve je manje mesta za izgradnju zgrada u užem gradskom jezgru.

Kraljevo
foto: Shutterstock

- Činjenica je da taj prostor nije toliko veliki, te da je u prethodnih 10 do 20 godina dosta tih lokacija privedeno nameni planom detaljne regulacije. Sve je češća situacija da moraju da se ukrupnjavaju parcele da bi se izgradila neka zgrada - navodi Kovačević.

Ribnica postaje sve primamljivija investitorima i ove godine mogu se očekivati prvi zahtevi za izgradnju stambenih zgrada u ovom prigradskom naselju.

- Prošle godine usvojen je plan generalne regulacije Ribnice, ispituje se tržište i mogućnosti izgradnje, pa se stiču preduslovi da se može planirati višeporodično stanovanje - navodi Kovačević.

Zbog sve manje parking mesta, kupci su zainteresovani i za garaže, a i investitori su svesni tih zahteva kupaca.

(Kurir.rs/RTV Kraljevo)

Bonus video:

02:39

STANOVI SU ISTO KAO I ROBA NA PIJACI, ILI ĆEŠ MANJE JESTI ILI PRESKOČITI Kurir istražuje: Zašto je broj stambenih kredita U PADU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja