I AGENTI SE HVATAJU ZA GLAVU! Koliko košta da se iznajmi stan u Obrenovcu? Evo cene komplet nameštene garsonjere i 3-sobnog stana
Foto: Youtube Printscreen RTV Mag

odmah se razgrabe

I AGENTI SE HVATAJU ZA GLAVU! Koliko košta da se iznajmi stan u Obrenovcu? Evo cene komplet nameštene garsonjere i 3-sobnog stana

Nekretnine -

OBRENOVAC - Ukoliko ih uopšte ima u ponudi, cene stanova za iznajmljivanje u Obrenovcu dostigle su maksimum i kreću se od 200 za garsonjeru pa do 700 evra za one luksuznije.

Svi koji žive u Obrenovcu kažu da već duže vremena vlada nestašica stanova za izdavanje. Čak i kada se neki pojavi, u oglasima ili agenciji, vrlo brzo se rentira, a oni koji uspeju da neki "uhvate" plaćaju po nikad većim cenama, objavio je obrenovački RTV Mag.

Razlog tome jeste otvaranje brojnih firmi i biznisa, migracije stanovništva i dolazak stranaca poput Rusa i Kineza.

Opremljena garsonjera u centru tog grada, komplet opremljene, jeste 200 evra, a trosobni idu do 600-700.

Pošto je kvadrat ko želi da kupi

Kad je reč o kupovini stana, veća je potražnja za stanovima u novogradnji neko onim koji su stariji. Namešten stan od 40-45 kvadrata sa jednom spavaćom ide od 300 evra pa naviše.

Stariji stanovi prodaju se po ceni od 1.200 evra po kvadratu dok tek izgrađeni stanovi koštaju 1.600 evra po kvadratu.

Sadašnji kupci preferiraju nov stan, odmah useljiv, bez ulaganja. U Obrenovac i okolinu najčešće dolaze stariji, penzioneri i stranci, pre svega Rusi, koji tamo dosta kupuju, posebno u ruralnom delu što njima uopšte ne smeta.

U Bariču stotinak lepo opremljenih kvadrata kreće se i do 100.000 evra.

Kurir.rs/SĐP/RTV Mag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track