"NA GODINU DANA DAO MI IMANJE I VOĆNJAK, A ONDA ŠOK" Milinko je sredio zapušteni plac, a onda prošao KAO BOS PO TRNJU
ilustracija, Foto: Shutterstock

čUVAJTE SE FEJSBUK OGLASA

"NA GODINU DANA DAO MI IMANJE I VOĆNJAK, A ONDA ŠOK" Milinko je sredio zapušteni plac, a onda prošao KAO BOS PO TRNJU

Nekretnine -

Višenamenske nekretnine su neistraženi deo tržišta. Bile su popularne krajem prošlog veka i objekti koji imaju lokal ispod stambenog dela su tada doživeli ekspanziju. Sada su ih zamenili specijalizovani poslovni prostori i pametne stambene zgrade. Ipak, u unutrašnjosti se još mogu naći jeftine kuće ovog tipa, koje se mogu koristiti za vikend odmor, stanovanje ili samo posao.

Osim vikendica i jeftinih kuća na selu, kupuju se i placevi, ali i čitave oranice ili zasadi voća. Sve više ljudi se okreće poljoprivredi, o čemu svedoči i posećenost oglasima na ovu temu.

Sve više je u to ime i raznih grupa na društvenim mrežama u kojima se oglašavaju objekti za prodaju ili adaptaciju, a ima i napuštenih.

Međutim, budite oprezni jer i to može biti platforma za prevaru. Jedan Milinko podelio je svoje iskustvo u jednoj takvoj grupi na Fejsbuku.

Kuća na selu, ilustracija
Kuća na selu, ilustracijafoto: Shutterstock

-Što se tiče napuštenih imanja ima svakakvih ljudi. Ja sam imao loše iskustvo. Dao mi čovek na godinu dana kućicu i voćnjak od stotinak voćki. Dogovorili se da ga isplatim u rakiji. I dao sam mu duplo više nego je tražio. Sve bilo zapušteno. Sve raskrčio lepo, orezao voćke, okrečio voćke, nađubrio, redovno kosio. Napravio jedan deo bašticu i posadio povrća... I kada sam mu potpuno sredio imanje da se nije moglo prepoznati odjednom počeše da dolaze kupci, piše svoju ispovest Milinko.

Pitao je zatim vlasnika za koliko prodaje to imanje, da bi dobio odgovor o ceni od 12.500 evra (njemu bi dao za 12.000).

Milinko je odustao od kupovine i daljih pregovora, smatrao je da plac ne vredi više od 8.500 evra, odnosno, da toliko ima da plati.

Uspeo je potom da obere tek pola voća kada mu je vlasnik tražio nazad ključeve uz obaveštenje da je imanje prodao.

-Umesto dogovorenih godinu, prošlo tek šest meseci. Nisam nažalost nikakav ugovor potpisivao, bilo je na reč i tako sam prošao. Otišao sam kasnije na to imanje, čovek mi se poverio da ga kupio za 8.500 evra, jada se Milinko i savetuje druge da paze s kim i kako pregovara.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:38

DUŠKOVO IMANJE JE PRAVA ARHEOLOŠKA RIZNICA! Na ovom mestu je pronašo čak dva artefakta OGROMNE ISTORIJSKE VREDNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja