LUKA PREPOZNAO POTENCIJAL RODNOG KRAJA I OSTAO Mladi inženjer osnovao zadrugu: Ovo je ključ poslovanja
Foto: Printscreen/RTRS

LUKA PREPOZNAO POTENCIJAL RODNOG KRAJA I OSTAO Mladi inženjer osnovao zadrugu: Ovo je ključ poslovanja

Moj biznis -

Ostanak u Republici Srpskoj i pokretanje vlastitog posla, vodilja je mladog inženjera poljoprivrede Luke Vračara iz Ribnika.

Sa željom da pokrene proizvodnju, osnovao je Poljoprivrednu zadrugu. Za sada proizvodi beli luk, a u planu su i druge kulture.

Plodna zemlja, rodna godina i odgovarajuća mehanizacija, bez znanja stečenog na fakultetu, ne bi bili dovoljni za uspešan posao. Zbog dobrog roda belog luka, mladi inženjer Luka Vračar odlučio je da širi proizvodnju.

Luka Vračar
foto: Printscreen/RTRS

- Odrastao sam na selu i uvek je bila tu poljoprivreda. Kao mali sam s dedom i sa svojima radio. Cilj je da širim nešto novo, da se novo postavlja, tako da su moje sve ideje proizišle sa fakulteta i zadruga i beli luk pa još i neki drugi projekti - naveo je Vračar.

Na sedam hektara sledi setva belog luka. Koristeći savremenu mehanizaciju jer, kaže, modernizacija poslovanja je ključ uspjeha.

- Tu spada linija za raščenjavanje luka, gde je neuporediv učinak mašina i ljudi koji bi trebalo da urade recimo za sat vremena. Očekujemo ovih dana nabavku nove sejačice - kaže Luka.

Luka Vračar
foto: Printscreen/RTRS

Luki je najveći podstrek deda koji se godinama bavi poljoprivredom i na unuka prenosi iskustva. Da bi mu pomogao, poklonio mu je zemlju.

Poljoprivredna proizvodnja koju je pokrenuo Luka, dokaz je da se uz školovanje, podršku porodice i rad može napraviti uspešan posao u rodnom kraju.

Da su želje ostvarive, pokazuje priča o Luki, uspešnom mladom poljoprivredniku, koji je prepoznao potencijal rodnog kraja u kojem je ostao da ostvari svoje snove.

Kurir.rs/RTRS

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track